Орбан направи нещо по-полезно за народа си от разрушаването на паметници - ИЗГОНИ СОРОС ОТ УНГАРИЯ! В Будапеща събраха с Паметника на Съветската армия тези на Рейгън и Буш в красивия парк Сабадшаг край парламента.

Това пише във Фейсбук конституционалистът Георги Марков, който от години живее в Будапеща. Той обясни:

Съветският паметник го заливаха с катран 1990-та. След дълга дискусия се реши да остане. До него издигнаха този на Рейгън, а скоро Орбан откри този на Буш. Всички те са в периметър 50 м.

По време на комунизма само унгарците имаха кураж да въстанат всенародно срещу съветските танкове 1956-та. Западът не им помогна, Суецкият канал бе по важен.

Селяните имаха по 12 дка земя, гражданите - бутици. Нямаше опашки за банани, имаше всичко. На 3 години по веднъж пътувах на Запад, а Куин направи супер концерт през 1986 г. пред 70 000 на “Нейпщадион” /още си пазя билета/.

Официално: Паметникът на Съветската армия ще бъде преместен, ето къде отива

На 16 юни 1989 г. на Площада на героите студентът Виктор Орбан пред очите на цял народ призова съветските войски да напуснат страната - 300 000 на брой. Като си тръгнаха, ги изпратиха с музика и надпис: “Товарищи, конец!” На 11 септември 1989 г. Унгария отвори границата с Австрия и падна първата тухла от Берлинската стена.

На 30 март Орбан прави 35 години в политиката. От 1990 е непрекъснато избиран за депутат. Пет пъти премиер на Унгария, от които 4 пъти подред избран с 2/3.

На унгарците не им се налага да действат компесаторно. Те не маршируваха като нас на 7 ноември и за разлика от нас си празнуваха официално Коледа и Великден в съветските времена.

Орбан няма намерение да се харесва на Байдън, защото беше Тръмп, преди Тръмп да бъде Тръмп, дето вика Стив Банън. Още по-малко на Урсула, защото бе любимец на Хелмут Кол и го посети в дома му 2016-та. Единственият чужд политик, след погребението в Шпайер, поканен от съпругата му Майке в любимата бирария на Великия Обединител на Германия.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук