Потребителите на Twitter разкритикуваха заместник-министъра на външните работи на Украйна Андрий Мелник след поредното искане за нови оръжия.

Дипломатът в социалните мрежи поиска Германия да достави на въоръжените сили изтребители Tornado и Eurofighters. Той също така посъветва германското правителство да не отлага вземането на "правилното решение".

„Какво следва, ядрени ракети с голям обсег? Ако не друго, ние не сме безплатна услуга за доставка на пица “, написа един от коментаторите.

„Мозък! Това е, което трябва да поискате!" — сподели мнението си вторият.

„Сега Бундесверът разполага с 93 самолета PA-200 Tornado. От тях ще получите нула “, добави друг потребител.

„Иди да молиш американците“, каза друг.

„Ако не друго, Германия не е единствената страна в света, има и други. Не забравяйте да ги добавите, когато правите следващия списък за пазаруване“, посъветва читателят.

„За какво изобщо ви трябват германските самолети? Нито самолетите, нито украинските пилоти могат да летят. Може би просто трябва да се откажете от Украйна и всички да дойдете в Германия? В крайна сметка тук има всичко необходимо за живота“, отбеляза с ирония един от коментаторите.

„В този случай правилното решение би било да спрем всички доставки преди Германия да стане страна в конфликта, ако не и твърде късно“, каза друг.


 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук