В понеделник безпрецедентен екшън изправи косите на цяла България. Мъж открадна кола от Дупница, но фрапиращото в случая е, че в автомобила е имало две деца.

Майка им оставила превозното средство отключено и слязла, за да купи лекарства от близката аптека. Веднага след като видяла, че колата и децата липсват, подала сигнал до полицията, а извършителят бе светкавично арестуван.

Случката потресе всички, но журналистката Лияна Панделиева излезе с доста остър коментар по адрес на… майката на децата.

Глупава и безотговорна майка в Дупница оставя в колата си две мънички дечица с ключове на таблото и работещ двигател, но всички говорят за това, че психично болен човек е откраднал колата“, написа Панделиева в личния си фейсбук профил и продължи: 

„Голямата тема за медиите обаче е как се е държал арестуваният при самия арест. Оказва се, че крадецът е бил напълно с акъла си, след като внимателно е оставил децата извън колата и е продължил да бяга. 

Странното е, че никой не пита майката колко милиграма акъл са нужни, че да не остави колата работеща на място, откъдето всеки може да потегли с нея. 

Ами ако колата беше открадната от опитен крадец, как това щеше да е различно?

Забранено е оставянето на автомобила работещ и без водач, но никой не пита жената каква е нейната отговорност и колко тъпа е всъщност. 

И макар никой да не спомена за детски столчета, дано поне те са били монтирани в колата“.


 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук