Излизането на Великобритания от ЕС е трилър без край и среда, никой не очакваше депутатите от Консервативната партия да гласуват срещу Правителството. Това каза икономистът Евангелос Карафотакис за Брекзит, предава "Фокус".

„Не съществува причината „backstop“, която отказаха за Брекзит. Цялата история се крие в това, че вече не искат да напускат ЕС заради огромните загуби за банките и разпространяването на продукцията на страната. Във Великобритания има много европейски фирми, които ще имат съвсем отрицателни резултати, ако се предприеме Брекзит без никаква рамка“, обясни Евангелос Карафотакис.

Той каза още, че лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин няма да свали правителството, но може с помощта на Консервната партия да предизвика оставката на министърпредседателя Тереза Мей. След това може да се състави ново правителство, което или ще изготви нова форма на Брекзит или ще организира нов референдум за излизането от ЕС.

Според икономиста на евентуален втори референдум британците ще отрекат всякаква форма на напускане на Великобритания от съюза