"Озаптете най-после Мангъров! Вече не е новина, че е клиничен случай!", за това зове журналистът Иван Тропанкев, цитиран от в. Монитор.

"Още в началото на пандемията, лековатите прогнози на доц. Мангъров, че коронаинфекцията не е нещо повече от обикновен грип и всичко ще приключи в края на април ни усъмниха в неговото психично здраве. А последвалите след това оправдателни фокуси и нови нагли твърдения, разбираемо предизвикаха обществено недоволство и гняв сред медиците на първа линия.

Иван Тропанкев: Мангъров, каква наглост! А тези, които умряха от К-19!?

Първо бяха “съчките” възрастни хора, които така или иначе ще изгорят, след това уж забавното твърдение че прихващането на вируса е като забременяването, което не се знаело кога ще се случи. После за заразените, които не са болни, да взимат каквото им дойде, така или иначе ще преболедуват и последното му пренебрежително сравнение, че маските щели да ни предпазят толкова, колкото червения конец на ръката ни...

Каква безчовечност и липса на състрадание дори към жертвалите живота си негови колеги от първата линия! Без да го споменава поименно.

Лекарският съюз го порица и предупреди хората да не се подвеждат, защото вирусът е тук и убива.

Но вместо да се скрие, наглецът, в типичен психопатичен стил им заяви, че всяка жаба да си знае гьола.

Крайно време е с него да се заеме Етичната комисия към Лекарския съюз, където отлежава подписка от над 1000 лекари срещу застрашаващото живота на българите негово поведение.

Никой в света не знае и не смее да прогнозира кога ще приключи пандемията. Стотици хиляди умряха, много повече са тези които оцеляха, но вече са инвалиди. А остават още много неизвестни.

Затова “всезнайковци” като Мангъров трябва да бъдат поставени на мястото им. Да, не е случайна народната мъдрост. Но не тези, които правят всичко, за да ни спасят, а Мангъров е жабата, която трябва да бъде изолирана в блатото на презрението", пише още журналистът Иван Тропанкев.