На 8 юни точно преди година беше прострелян Димитър Желязков-Митьо Очите. Несебърският бос беше направен на решето с 13 куршума, както той заяви точно 4 месеца след чудотворното си оцеляване. Неговият гард Александър Алексиев-Японеца обаче нямаше подобен късмет и загуби живота си след екшъна в Слънчев бряг. Сериозно ранен от хората на Божидар Кузманов-Кравата бе и близкият съратник на Очите Николай Маринов-Магарето, пише "Флагман".
365 дни след касапницата с един труп, оцелял по чудо подземен бос и още един ранен по делото не се случва абсолютно нищо. Разследването все още продължава, въпреки че стрелбата стана на пъпа на най-оживения ни морски курорт пред множество свидетели в пълния в този момент 4you. Част от предполагаемото нахлуване на свитата на Очите пък е запечатано на видеокамери, за което съобщи лично несебърският бос.

Първоначално след стрелбата са арестувани общо 10 души, включително и двамата съдържатели на дискотека „Оксижен“ и ресторант 4you. Всички те се сдобиват с обвинения за организирана престъпна група с лидер Божо Кравата. 

Спрямо Очите и хората му не са повдигнати никакви обвинения. Лично шефът на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров обяви, че няма никакви данни несебърският бос да е стрелял във въпросната вечер. Веднага след случката във 4you пък обвинител номер 1 в държавата Сотир Цацаров определи станалото като „спор за наркомясто“.

Към настоящия момент в столичния арест са единствено двама от хората на Божо – гардът му Тодор Славов и Георги Иванчев. Срещу първия има категорични доказателства, че е стрелял смъртоносно със законно притежавания си пистолет по Сашо Японеца, а Иванчев открил огън с незаконен „Макаров“ срещу Митьо. На свобода е и Божидар Кузманов, който излезе под домашен арест, за да гледа малко дете.

Самият Желязков пък показа, че явно има 9 живота. След чудотворното си оцеляване Очите бързо възвърна голяма част от позагубените килограми и тръгна на тур по заведенията по Южното Черноморие. Запознати коментират, че Митьо е успял да запази и сериозните си позиции в региона, за което свидетелствали акциите по събарянето на голяма част от „Оксижен“ и самото 4you. 

Вижте версиите за стрелбата на двамата босове:

Митьо Очите

„Има доказателства – видеозапис, от който ясно се вижда, че аз влизам в заведението точно със 7 приятели – имахме запазена маса за вечеря и това се знаеше от Божидар Кузманов. Записите от това, което се случи вътре, бяха скрити от неговите хора, но има друг видеозапис, от който се вижда, че ние не влизаме въоръжени. Престрелка нямаше! Ние не сме отговаряли на огъня, който откриха по нас. Аз нямах оръжие! По хората на Божидар Кузманов не е открит дори един проектил. Мен ме нацепиха с 13 куршума. Вие писахте за 5, останалите са по бронежилетката ми, имам и 2 рани по крака от два рикошета... Всичко, което се случи на 8 юни, беше точно 26 секунди – в МВР и прокуратурата имат достатъчно доказателства, от които се вижда, че аз нямам за какво да бъда разпитван, обвиняван и съден. Представете си какво щеше да стане, ако аз и моите приятели бяхме на мястото на групата около Божидар Кузманов – сигурно никога нямаше да излезем от затвора. А вие сами виждате, че те един по един излязоха от ареста.“

Божо Кравата:

„Бях се поизлегнал на въпросното сепаре, в дъното на ресторанта. Не знам дали са имали резервация и на кое име са я направили. Г-н Желязков започна да крещи с влизането „Вие на мутри ли ще ми се правите, сега ще видите какво ще ви направя”. Замахна да ме удари, но не с голяма сила, за да изгубя съзнание. След това му казах: „Какво правиш, седни да говорим”. Следващото нещо, което си спомням, беше човек със зареден пистолет, защото изщрака и го насочи към мен. Чух изстрели. Беше престрелка, не знам защо се представя, че това е стрелба срещу Желязков. Това беше въоръжено нападение, организирано от Желязков. Имаше още двама човека до него, които бяха с бронежилетки. Явно са очаквали аз да стоя на земята, докато ме пребие, да демонстрира животинската сила, с която е свикнал. Някакви хора гонеха някакви цели и се опитаха да ги постигнат и чрез него.“

Според запознати войната във 4you е комбинация от интриги, забъркани от „други хора“, които също имали интерес върху бизнеса на Кравата в Слънчев бряг. 

Напрежението ескалирало, след като в споровете бил забъркан и бъдещият зет на Очите – Велислав Попов. Той бил поступан от дясната ръка на Божо – Иван Терзийски, заради оборотни таксиметрови стоянки в район, контролиран от хората на Кравата. Така се стигнало до уговарянето на фаталната среща на 8 юни във 4you. Първоначално тя трябвало да се състои на друго място, но несебърският бос решил лично да посети Кузманов.

Няма спор в това, че посещението в ресторанта е било организирано. Част от хората на Очите се събират в офиса на „Аркус сигурност" в Слънчев бряг. В компанията на Желязков са и служители на фирмата, които в показанията си го наричат „шефа“, макар че Димитър Желязков се води консултант в охранителната фирма. Убитият Александър пък по документи е основен съдружник. 

Интересното е, че част от хората на Желязков променят първоначално дадените показания. Такъв е случаят с Младен Хайдутов, който първо потвърждава, че е имало предварителна организация, но при разпита пред съдия се отрича от думите си.

Свидетели пък разкриват, че във въпросната вечер са видели как група от хора, носещи хладни оръжия – брадви и мачете, са нахлули в ресторанта. Доказателства за това обаче не са събрани по време на разследването.

И до момента не е ясно колко точно пистолета са гърмели въпросната вечер във 4you. Ясно е обаче, че групата на Кравата е била подготвена, очаквала е Очите и хората му. Точно поради тази причина няма нито един ранен от тяхна страна по време гангстерската война преди година в Слънчев бряг.