Днес не е възможно да се случи военен преврат. Не е въпросът колко е голяма и въоръжена Българската армия. Превратът се е извършвал от политизирани военни офицери.


Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на Нова тв. 

„Нашето население е разединено. Въпреки, че има много неща, които ни обединяват“, отбеляза той. 

„В последните 30 г. българите се разделиха още повече. Вина за това имат политиците. Определено политическият елит няма интерес народът да има обща кауза. Такава кауза е да не изчезнем като нация. Ние сме с на-застаряващото население в света и най-бързо циганизиращото се общество“, подчерта Каракачанов.

„Политиците говорят за обединение само по време на празници, но това са празни приказки. Все още нямаме българска национална доктрина, в демографската катастрофа сме, трябва да се контролира безразборната раждаемост в гетата, а младите семейства са оставени на произвола“, даде примери той.

На въпрос кой е предложил концесия за подкрепа за нова конституция, Каракачанов заяви: „Аз проект за нова конституция не съм внасял. Ние само внесохме корекции и те бяха приети“, уточни вицепремиерът. Военният министър коментира и антиправителствените протести в страната.

„Президентът да помисли дали с вдигнатият си юмрук не налива масло в огъня и после да дава препоръки. На 2 септември имаше изключително добре организиран сценарий за проливане на кръв срещу българските полицаи. Полицаите бяха атакувани по много начини, но те запазиха спокойствие.

Провокаторите бяха 200-300 човека, останалите протестираха мирно. В София е публична тайна кои партии плащат за организирани протести. Не полицията атакува, а част от протестиращите бяха отишли да търсят конфронтация и окървавяване на протеста“, каза още Каракачанов.