Пирует, плонж и скок на Христо Иванов седмица преди края на кампанията. Офертата е към ГЕРБ и ДПС, забележете, за конституционно мнозинство и евентуално управление. Това написа в профила си в социалната мрежа Карлос Контрера. 

Ето какво пише още той:

Това е някаква ремисия на "историческия компромис", когато едно време Христо Иванов беше министър на Борисов, а Радан Кънев коалиционен партньор на ГЕРБ в Парламента. Тогава двамата обикаляха като лазарки, правиха пак съдебна реформа, по чийто правила избраха Цацаров, а след това и Гешев. В резултат Иванов и Радан се преквалифицираха в протестъри за съдебна реформа срещу собствените им правила...

Седмица преди тези избори Христо Иванов заговаря за компромиси и евентуално широко мнозинство. В превод - ще трябва да се управлява, ако е нужно и с ГЕРБ, и с ДПС.

Завоят на Христо Иванов е ясен и очакван. Ето защо още преди кампанията казвах, че мачът е реден. След 2-ри април се задава едно протяжно късане на ризи, клетви, драми, защото хубаво се начертаха едни червени линии, хубаво се изприказваха всевъзможни лъжи, клевети, обиди, квалификации, но в крайна сметка държавата се нуждае от правителство.

Вероятно Иванов си прави точно тази сметка, че смисъл на парламентарното представителство е да излъчи кабинет и парламентарно мнозинство за законодателни промени.

Трудно обаче ДБ, Промяната биха обяснили на своите избиратели един компромис, включващ ГЕРБ или ДПС или и двете... След всичко, което ДБ и промяната изприказваха, #нямакак да се оправдае каквато и да е колаборация с ГЕРБ или ДПС. Вероятно вървим към най-показното политическо харакири в най-новата ни история.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук