Започвам с това, с което патриарха започна вчера  Благовещение. Защото знам, че сте добри християни. Той ни прие , за да пожелае на българите, на целия народ успех, защото от времето на Цар Борис първо надали има време, в което толкова да се е правило за църкви, манастири и джамии. Надявам се и вашия храм да го построят. Оставихме един милион. Както е казано в светия документ: Без Господ нищо не може да се направи. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията във Видин. 

"Такава ни е съдбата, когато станах премиер и дойдох във Видин имаше четири колони. Нямаше мост, а срокът изтичаше. А сега нямаше да има Дунав мост две на Видин. Направих пътека до Брюксел, накрая комисаря каза: Ако успееш в срока да ме прекараш от единия до другия край с колело, пеша, да ме носиш, но да мина, ще осребря фактурата", припомни Борисов. 

Какво ли не направихме , успяхме. Само за няколко години той се изплати, подчерта той. 

"И сега страхотен трафик. Тир, след тир. Това е мост, който свързва топлото пристанище на Солун, Истанбул, Бургас, Варна, всичко бяга на Видин. Моста се изплати, но вие, цялата видинска, монтанска, врачанска, мездренска област, спа.

Не мога да не съм ви сърдит. Росица правеше панаир, след панаир, за да сложим парите в сметка. Всяка събота и неделя панаири във Видин. А къде бяхте две години. Не ви търябва пътя. Или протестите почват, когато има кой да ви уйдисва на протеста", поядоса се лидерът на ГЕРБ. 

"Прибраха ви парите. Няма път , няма Хемус, няма Струма. И тишина. И сега ме натоварвате с огромни очаквания пак. Защото ние ще победим на втори и на трети вие ще кажете: "Айде почвай". Само, че парите, които ви оставихме за целия път ги няма. А бяхме ги заделили всичките - защото така съм научен.

Затова им направихме в нарочна сметка парите за Хемус, за Видин. Но парите ги няма, точка. Сега наново трябва да се извадят пари, но бюджетния дефицит е на 7%,. А при нас бе на излишък", обясни Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ припомни гръмките репортажи с лъжите на "Промяната" и се ядоса на медиите, че са ги подкрепяли. 

"Представяте ли си, да се обърна към милите медии. Те лъгаха, безогледно, а медиите ги прикриваха със сълзливи репортажчета. Или когато тръгнаха с аероплан за Скопие. Леле-мале. Все едно Дубай-София връзка. А беше един полет. Но милите медии: Кирил Петков, еди какво си.

Имаше един народен артист, министър на транспорта беше. Сега се пуска от Малдивите. Той направи пощите да не работят, за да отидат всичките пратки в неговата фирма, а милите медии, аниткорупционните фондове, "Капитал ", "Свободна Европа" и "Медияпул" - мълчание. Що бе? Какво ви плаши? Дори не дойде да си сдаде министерството. А първото му постановление бе за летище, за да може да си кацка в Русе. Не му се пътува. Като взеха парите от Търново-Русе. Къде отиде летището, какво ставна? Няма въпроси", ядоса се Борисов. 

След това той припомни какви усилия му е коствал моста на Видин. "А те ви обещаха мостове, магистрали, понтон ферибот и втори мост и делтаплланер с редовен курс. И били те медии. Нямали въпроси. Две години изтърпяхме да сипят лъжи и компромати по нас. За да се стигне оня ден да кажат, че 50 милиарда инвестират. Вие чувате ли се за какво става на въпрос. 50 милиарда - целият бюджет. По-рано на Юга и на Севера, а на Запада, а на Изтока?", попита Борисов. 

Лидерът на ГЕБР припомни как се е върнал гневно в Брюксел, след като научил, че унгарците и словенците са получили бонуси за бедните си райони. "А само България взе повече от всички европейски страни, понеже някои обичат много да приказват. Върнаха се и казаха: Пак нещо не си доволен. Аз им казах имам един път Ботевград - Мездра - Видин. И веднага дадоха 200 милиона", припомни той. 

"Само , че милите медии - той им обяснява, че ще инвестира 50 милиарда, а те "да-да-да". А то има дупка в бюджета дупка от 10 милиарда. Не можем да спрем пенсиите, ще трябва да теглим нови заеми. А искаме и да строим. Знаете ли каква мобилизация на нацията трябва да има", продължи Борисов. 

Той бе категоричен, че големите страни в Европа са наши приятели, но те имат големи проблеми.

"Виждате какво става в Париж. Но аз ги убедих, че е много опасно в етнически райони да върнеш стотици хиляди мюсюлмани. Ние живеем прекрасно с българските мюсюлмани и всички други легални са добре дошли, но когато започнат да ни ги връщат със самолети - кой ще плаща? Аз им казах да ги дадем на Турция, да ги държат в изнесени центрове извън ЕС", обясни той. 

"И благодарение на всичките подписахме споразумението с ЕС и плащаше Европа на Турция да ги държи. Това не е лесна работа. Само, че тогава медиите като им казвах нула миграция, те не обръщаха внимание. Сега обаче моргите са пълни с мигранти. От едната страна гинат полицаи, а от другата страна гинат мигранти. Не могат да ги погребат, няма къде да ги пратят чували. И ви казват, че сте по-добре", каза още Борисов. 

Борисов припомни и схемата с големите цени на горивата.

"Взеха ви по лев от горивата и пак викате зпо-добре сме. Не знам на какво основание тези хора ни поставят условия. Понеже те били по-хубави , ГЕРБ да сме ги подкрепили. Преди две години на ГЕРБ беше нужно време да покаже колко много е направил. За две години те така се сринаха, че над 70 партии и сдружения имат с 1% по-малко от нас. Извинявайте. При това положение кой трябва да е водещ?", каза той

"Роси, ти щадиш Слави, но те се скараха за пари с Асен и Киро. Скараха се кой да плати на фирмите. Казахте половината истина преди малко. Че те не са издали нито едно решение, не са направили нищо. Не е вярно. Няма да щадиш тези хора. Те по нашите договори платиха с 50% повече пари. Половин милиард повече. Вместо с тези пари, които оставихме, сега да им е готов пътя. Няма да ги щадите. Не само, че не построиха нищо, сложиха половин милиард отгоре. За този половин милиард се скараха ИТН и ПП", разкри Борисов. 

"Но медиите си мълчат, това не ги интересува. Те трябва да запазят парапетите неопетнени. Тези момчета и момичета, които в Благоевград имат брънч. Брънч с пача и кисело зеле. Не е смешно. Те толкова вече са се въздигнали в очите си, че ни предлагат конституционни мнозинства. Сякаш е било какво било, почваме от начало. Но това върви само при жените, при нас не. Не става така. извинявам се на жените, щото и мъжете така лъжат. Но те ни скъсаха от лъжи", отговори лидерът на ГЕРБ индиректно на офертата на Христо Иванов.   

"Как да обещая нещо. Защото като обещая, хората правят протест и си го искат. Ще направим пътя, ВиК, ще направим проектите за Петрохан. Това мога да ви обещая", отбеляза Борисов. 

Ще продължим да плащаме пенсиите с най-ниските данъци в ЕС, които е плащал бизнеса 12 години при нас, обеща той. 

"Заради вас го правя, станем ли първи, няма да имаме заден ход. Гледах дебата по bTV и това, което установих - забелязах как всички бяха срещу Лорер. Преди две години така бяха всички срещу ГЕРБ. Само за две години те си поставиха партията в изолация. А ГЕРБ може да направи поне три варианта за правителство. 

Вече се оформи голям ляв блок, и президента е там - Левица, ИТН, Възраждане, БСП. Имаме много да мислим след 2 април. Но на нас ни е важно да ни изпратите на преговорите за правителство с пръв резултат", приключи Борисов. 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук