Правителството е длъжно да направи едно обсъждане с по-широк мащаб на данъчна политика. Преди да се започне истинската кампания за бюджет 2020 г. За съжаление това не се прави в нашата държава. Препоръчвам да намерят време нашите депутати и да обсъдят данъчната политика. Това каза в предаването "Всичко коз” по Канал 3  проф. Христина Вучева.

В цяла Европа има диференцирани стафки. Администрацията на данъка ще бъде по-трудна, но не е невъзможна. Винаги може да се краде и това не може да бъде аргумент. Конкретно за хляба, аз отдавна твърдя, че това е възможно, не за други, а защото в другите хранителни стоки е много по-трудно. Тук имаме много голямо производство, конкуренцията е голяма и спокойно може да се въведе такава стафка, каза още тя.

Владимир Каролев пък беше категоричен: За добро или за лошо не съм бил активен в правителството. Сега съм по-активен, защото има повече къде да се говори за политика. За да е ясно на всички- каквото Борисов пожелае в координация в ДПС, то се случва.

Бойко Борисов е диалогичен. Ако решат ДПС да променят закона за държавния бюджет- те могат. Но според мен това е погрешно, защото ако има дифиренцирано ДДС, това предполага много измами. Това е доказано. Като се намалява някакъв данък, всички ще мислят, че нещо ще се случи лошо с потребителя.