Повече ми дойде, отблъснат се почувствах, ако ме питате мен. И сега си дадох сметка, че вероятно става дума за съзнателна или несъзнателна употреба. Това каза социалният антрополог Харалан Александров за шествието пред паметника на Васил Левски, което определи като "пошло". 

"Въпросът е как да се разграничат нормалните хора от варварите, от лумпените.

Това се прави отдавна, има отношение към националните светини, Левски е повече от герой, той е със статут на светец, и някои се самопровъзгласяват за собственици на култа към Левски", каза още Харалан Александров във връзка с организатора на партийното шествие на 19 февруари.
 
"Това е тази перверзия на ченгетата, която станаха капиталисти, и сега се опитват да приватизират наследството и бъдещето на народа", продължи Харалан Александров в предаването "Офанзива с Любо Огнянов"  по Канал 3.
 
За Румен Радев той каза, че не "можеш да заставаш до маргинали". 
 
"Познавам хора, които харесваха Румен Радев и считаха, че той ще е президентът,  който ще стабилизира и нормализира управлението в тази страна, вече са разочаровани. Имаше много по-високи очаквания към него, защо го прави, това е друг въпрос.

Той конструира своя публичен образ на боец на фронта и обърква критиката с войната - това е негова грешка, свързвам го с неговата фантазия за боен опит - там хората се обучават така, но светът е по-сложен от един фронт", каза Александров. 
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!