За съжаления този тон е бил "миниран" от предложението на БСП за връщането на хартиената бюлетина. Харизанов възрази срещу често повтаряния призив всички разговори да се случват пред камерите. Това коментира за БНР анализаторът и изпълнителен директор на Евронюз България Георги Харизанов. 

По думите му в двата месеца след изборите политическите сили са успели да развият диалог, въпреки противоречията помежду си.

"Разговорите по същество не се случват пред камерите, по сериозни теми те водят на четири очи. По думите му много маски падат, когато политиците говорят извън обсега на камерите"

Той припомни, че ГЕРБ са управлявали в правителство на малцинството, което "удобно се забравя", както че са управлявали и в нелеки коалиции, което опровергава тезата на тоталитаризъм. 

Харизанов припомни репликата, че "правителствата се избират в страната, но се свалят в София" и подчерта, че шегичката с жълтопаветниците не работи и е много важно каквото и да се прави как то ще бъде прието от будните и активни граждани, които всеки момент са готови да излеят протестната си енергия.

В този смисъл без представителството на тези хора съставянето на правителство  би било безсмислено. Важно е в момента кой държи възможността да легитимира едно управление като модерно и насочено напред към бъдещето, каза Георги Харизанов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук