"Добре де, гласуваха вот на недоверие на цялото правителство, оглавявано от Кирил Петков. На цялото правителство... В него Вицепремиер е Асен Василев", пише за "168 часа" писателят Христо Стоянов. 

И продължава така:

"На който Про100 Киро му имал "пълно доверие"... Което значи, че недоверието към него е двойно. Да не говорим за абсолютното арогантното на Василев от най-високата трибуна - трибуната на Народното събрание. (Спомняте си какво трябва да правят бедните, истеричните му крясъци от същата тази трибуна и тропането по катедрата като Хрушчов в ОН, да бе извадил поне чепика)...

Да заяви този, в когото нямаме доверие, че атестат за кандидат за премиер е неговото доверие е най-малкото цинично. А и заканата, че "ще си вземат държавата, че нямало да я дадат" напомнят на прословутото болшевишко:

"С кръв сме я вземали тази власт, с кръв ще я дадем"... Само екстремизмът в честите появявания на това нещо (Про100 Киро) по телевизиите би трябвало да говори много на тези, които ще гласуват за тях...

И то от този, който говори против задкулисието, изпращайки из зад кулисите SMS на податливи народни избраници от други парламентарни групи с единствената цел да запази властта... Дали пък не се страхува за други загуби предстои да разберем. Дано поне тези двамата не ги отървем в Белград и Дубай...".