"Предишните културни министри ги назначаваха, за да създават проблеми на интелигенцията... май...". Това коментира писателят Христо Стоянов във "Фейсбук" и добавя:

"Мислех си за интелектуалния елит на ПП ПП. За обявените за свърхинтелектуалци Адаша с хазартни наклонности и министърът на културата, на когото все не ми се удава да запомня името. 

Адаша вече има две изяви в Парламента, където по неподобаващо абсурден начин се опита да покаже пред избирателите си, че ако не може да мисли, то поне може да говори. 

Вярно, глупости, ама това пък зависи от мисълта. Вероятно е верен на старата мъдрост, че "в мътни води най-големи риби се хващат", заради което мисълта му тече мътна и при това положение как да хванеш най-подходящата дума за случая. 

Другият свръхинтелектуалец е предприел друга стратегия - той не само, че не се показва, ами и спряха да го показват.

Първите два дена се опита да направи зашеметяваща кариера, като успя да различи на археологическа изложба Илияна Йотова от друга археологическа разкопка, заради което бе възнаграден щедро с посещение при Президента Румен Радев.

Но не това е притеснително - толкова могат, толкова правят... Смущаващо е, че българският интелектуален елит също не предприема необходимите стъпки и не му се чува гласът - може би не иска да се изложи пред двамата титани на интелекта. Или може би всичко му потръгна на този елит - и театър, и музика, и литература, и пластически изкуства...

Дори се забелязва леко раздвижване в телевизиите с оглед на новия шеф на Комисията за култура и медии - прогнозируемо все по-често на малкия екран се появяват певачки със засилено вибрато при изпълненията, сякаш някой дирижира изпълненията им с вибратор... Излиза, че предишните министри на културата са били назначавани само да създават проблеми на интелигенцията ни... Така излиза, нали, скъпи български интелектуали..."

 

ПРЕДИШНИТЕ КУЛТУРНИ МИНИСТРИ ГИ НАЗНАЧАВАХА, ЗА ДА СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ НА ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА... МАЙ... Мислех си за...

Публикувахте от Христо Стоянов в Понеделник, 17 януари 2022 г.