Сега Русия се опитва да "сондира" фронта, а бойците на украинските въоръжени сили се готвят за най-лошия вариант - опит на нашествениците да повторят масирана атака в различни посоки на фронта като в началото на инвазията.

Това каза Микола Волохов, командир в състава на Трета отделна десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили, пред NV.ua.

По думите на Волохов руските нашественици в момента пробват атаки на различни точки от фронта, за да видят къде могат да се движат и къде не.

В същото време Волохов отбеляза, че неговата част се готви за най-лошия сценарий - Русия да повтори опита си за масирана атака на различни фронтове с цел значително напредване по-дълбоко в Украйна.

„Ние се готвим за най-лошия сценарий, изхождаме от максималните възможности на противника, а не от неговите най-вероятни действия. Това е универсален подход (по време на война)“, каза Волохов.

Междувременно стана ясно, че Русия ще проведе в близко бъдеще военно учение, което ще включва отработване на употребата на тактически ядрени оръжия, предадоха Франс прес и Ройтерс, като цитират руското министерството на отбраната.

Министерството уточни, че учението е наредено от президента Владимир Путин.

То ще провери готовността на нестратегическите ядрени сили за изпълнение на бойни мисии. Ученията ще включват отработване на подготовката и разполагането за използване на нестратегически ядрени сили.