„Вътрешнопартийната опозиция – част от хората, които искат свалянето на председателя на БСП, работи пряко и тясно с ГЕРБ. Има хора от БСП и ГЕРБ с общи политически тези. Имаме вътрешно партийни проблеми, които съм убеден, че с приближаването на изборите ще решим”, обясни Кирил Добрев в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Ще има предсрочни избори, въпрос на време е, категоричен беше Кирил Добрев. Предстоящите европейски избори ще бъдат лакмус, тогава ще видим какво е общественото влияние, отбеляза той.

„Убеден съм, че партии от управляващата коалиция няма да попаднат в Европарламента, което ще доведе до други сътресения. Нито една от партиите в Обединени патриоти няма да попадне в ЕП”,  прогнозира Добрев.

Той коментира и разпореждането на премиера „Джи Пи Груп” да бъде извадена от всички европейски и държавни проекти. Дошло е времето да се каже ясно, че законът за обществените поръчки генерира корупция и управляващите не могат да се справят с това, посочи социалистът.

Кой е този фактор, който може в един и същи ден да накара всички европейски издания да пишат едно и също и всички европейски лидери да реагират по един и същи начин, причината е една според Кирил Добрев – недоверието, което Борисов е изградил към своите европейски партньори. Така зам.-председателят на БСП коментира реакцията на премиера след изявленията за убийството на журналистката Виктория Маринова.

Добрев не се съгласи с констатациите на премиера Бойко Борисов, че „червени и сини политици” са злепоставали държавата си пред европейските партньори и това е довело до публикации и реакции срещу България.

Искрено се надявам случаят в Русе да е само и единствено криминален. Вярвам, че МВР може да се справи с този случай, посочи още Добрев.  

Добрев обяви, че партията му не е искала международно разследване на случая, а само е цитирала думи на американския посланик в България Ерик Рубин, който предложи помощ на институциите.