Мотото на Иво Прокопиев и на присъдружните му медии в последното десетилетие беше „Всеки ден Пеевски, всеки ден по някоя лъжа за него“. Хиляди бяха публикациите по адрес на бившия депутат от ДПС на страниците на „Капитал“, „Дневник“, „Медиапул“ и „Клуб Зет“, все едно нищо друго не се случваше в държавата.

За всичко Пеевски беше удобно нарочван, за всичко отнасяше негативите, а когато реши в най-тежките дни на пандемията да дари милиони чрез фирмите си за медиците на първа линия и за болниците, „капиталци“-те и грантоедите от десетките НПО-та, гравитиращи около Прокопиев, пак бяха недоволни и пак го оплюха, въпреки че самите те, големите „моралисти“, не дариха и един лев в полза на изнемогващата здравна система.

Сега двамата „харвардци“ Асен Василев и Кирил Петков, след като решиха да осребряват временната си медийна популярност, натрупана с гръмки фрази, но без нищо реално насреща, пак скочиха в лодката „Пеевски“, надявайки се очевидно да акостират с нея в бъдещия парламент. Така отново не минава и ден без двамата да споменат Делян Пеевски, съвсем в традициите на приятеля им Прокопиев.

Онзи ден Асен Василев заяви, че щели да работят с ДПС, но само ако тази партия признаела, че Пеевски бил „просрочил“ много закони. Как се „просрочват“ закони според Василев не е ясно, важното е мантрата „Пеевски“ пак да е в публичното пространство. Днес Кирил Петков не остана по назад и призна по Нова тeлевизия - съвсем като влюбен, но разочарован от несподелената си любов младеж, че не харесвал Пеевски. Защото според него източвал държавни пари.

За толкова години Прокопиев не извади нито един факт, нито едно доказателство за хилядите си лъжи спрямо Пеевски, сега прокситата му Василев и Петков продължават в същия дух. Какви „държавни пари“ е източил Пеевски? Като говори небивалици Кирил Петков, добре е да има и доказателства.

Но няма. И никога не е имало, а Пеевски се превърна през годините в най-проверявания човек в държавата, именно заради общите приказки на такива като бившия служебен икономически министър. Как пък десетките проверки не установиха и едно вярно нещо в мантрите на кръга „Капитал“? Но вместо да се засрамят и да млъкнат най-после, впилите се в стремежа си към властта „нови политици“ пак започнаха с манипулациите и инсинуациите.

Явно много им се иска ДПС да се разграничи от бившия депутат и да спре да иска доказателства за вината му, за да не лъсне накрая истината по чии доноси беше сакциониран от САЩ. Затова няма съмнение, че Прокопиев отново е дал командата „Пеевски“ на всичките си приближени и пак надува стария познат балон, че Пеевски е виновен за всичко в държавата.

А като ще говорят за източване на държавни пари, не е зле „харвардците“ да се придържат към истината и да започнат да осветяват самия Прокопиев и колко пари е получила медийната му империя от държавната хранилка. Защото Пеевски със сигурност не е взел и един лев от публичните ресурси, за разлика от Прокопиев, който е усвоил стотици хиляди на непазарен принцип от различни европейски органи и от български институции.

Да не говорим и за подаръка, който му направи държавата при приватизацията на „Каолин“ през 1999г., когато срещу жълти стотинки Прокопиев се сдоби с предприятие, което после продаде за 100 милиона евро.