Добре направи българския патриарх Неофит, че вече половин година не приема т.нар. „премиер“ на България Петков, след като последният на два пъти го покани на „опознавателна среща“, като че ли ще пият следобедно кафе в парка. Нормално е и, че Българската православна църква (БПЦ) се дистанцира от правителството на измамата, защото то бе заченато в грях. Какво, ако не грях, е да събереш десни с леви, комунисти с капиталисти, русофили с русофоби. В името на тази пуста власт и пари, на големите апетитни хапки.

Днес обаче дори във Ватикана Киро Петков остана верен на себе си, като спази правилото - нито ден без гаф. Очевидно слънчасал от римското слънце, човекът, който ни представлява по света като „министър-председател“, преписа на горкия папа Франциск неща, които Светия отец, вероятно никога не си е помислял. 

Така в миг на сладка превъзбуда, Петков заяви пред медиите, след срещата си с главата на католическата църква, че папа Франциск бил поддръжник на „Продължаваме промяната. Това обявление направи самият Петков, без грам шега. Като не пропусна да допълни, че папата горещо го бил подкрепил в борбата с корупцията?! Подкрепил и действията на Четворната коалиция по отношение на инфлацията и кризите у нас, като че ли Светия отец денонощно следи мерките на всевищния български кабинет, който не постигна дотук нищо друго, освен да накара народа си да обеднее в пъти.

Така в задачата се пита: В борбата с коя корупция, г-н Петков, папата ви подкрепя? С шуробаджанашките назначения по върха на държавата, които кабинетът прави ежедневно? С вкарването на посредници срещу 100 000 000 лв. на месец за газа или далаверата със завода за батерии за 1,5 млрд.? 

Така Киро Петков за пореден път показва, че за него няма нищо свято, дори когато току-що е бил на среща с главата на католическата църква. Дори и във Ватикана го показа. А какво тогава може да очакваме у нас.