Климатологът Симеон Матев изрази интересно мнение за атаките, които Румен Радев отправи към Кирил Петков и Асен Василев, и зададе шокиращ въпрос, на който отговорът би бил интересен.

"Румен Радев хвърля камъни по тяхната градина, но не чухме нещо много важно. Кой му предложи тези хора на господин президента? Може би тука ще има някакво разковниче на поляризацията. Иначе е ясно, че някой трябва да направи компромис, за да има правителство. Не виждам какво пречи, да седнат на една маса и хубавите политики, правилните за нашата страна, да ги съберат.

В крайна сметка всички искаме тази държава да върви напред, а не да гледаме циркове всеки ден. Съжалявам, обаче това е направо смях. Не може хора, които се водят за елитно общество и да са примери, да се държат по този начин. Президентът трябва да си понесе отговорността за назначенията.

Вярно е, че спечели изборите, но толкова дълго време сме без редовно правителство и това не може да отмие грешките, които направи, каза пред Нова телевизия Симеон Матев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук