Мачът на истината за Кубрат Пулев трябваше да е срещу Антъни Джошуа на 28 октомври м.г. Кардиф. Но вероятно си спомняте как няколко дни по-рано опасната иначе Кобра се оплака от контузия в предмишницата. Също както другия колосален патриот Григор, който каза, че го боли рамото и излетя с любовницата си Никол за Монте Карло, вместо да зарадва многохилядната публика в арена "Армеец".

По-малко от седмица след отказа си да играе на родна земя, Гришо стъпи на корта в Дубай на един известен спонсор, но се провали. Провали се също толкова "изненадващо" както мачът на Кубрат с Джошуа.

Нито за миг не искам да си мисля, че Кубрат се е уплашил, че Джошуа ще си поиграе с него минутка-две. Едва ли и повечето от вас си го мислят...

Измъчената победа над братовчеда на истинския Фюри явно е изстреляло в Космоса планетарното его на Кубрат.

И той, представете си скочи на легендарния журналист Кеворк Кеворкян, вместо на Джошуа, с когото мачът е химера!

За щастие през последните 50 години мнозина български боксьори слушаха националния химн в чест на европейските си и световни титли, които прославиха Родината ни.

Не видях нито един от тях да обикаля телевизионните студия и да крещи какъв патриот е. 

Не си спомням някой измежду боксовите ни величия да си е хортувал в студиото на Гала. Но Кубрат го направи, за да нападне Кеворкян.

"Ние сме един древен народ, който заслужава да живее добре, а не да шмекери, както стана сега с паспортите", допълни мислителят Пулев след словесната скрап по адрес на Кево.

Явно е забравил как същият журналист, който сега напада го беше поканил на два пъти в студиото си, което е далеч по-престижно от шоу програмите, които устрои с лимонадени противници на ринга.

Кубрат е забравил добрината и не се е вслушал в съвета на Кеворк! Това донякъде е обяснимо предвид високия му интелект.

Само, че е добре да си спомни, че думите на Кеворк са много по-тежки от ъперкътите, крошетата и десните прави, с които го обсипа Кличко, когото преди това също бе обидил...

Ивайло КРАЧУНОВ