Явно за президента ковид кризата не е на дневен ред. Това коментира Костадин Ангелов след изказването на Румен Радев в парламента.

"Мисля, че тук ще се въздържим защото не бяхме убедени в неговите качества като добър юрист и най-вече с липсата му на парламентарен опит.

В тази сграда, в която се намираме, се коват законите на страната, тук не е важно да си само юрист, трябва да имаш и богат парламентарен опит, за да олицетворяваш единството на Народното събрание", коментира пред БНТ Ангелов за новия шеф на парламента.

Той е неприятно изненадан от липсата на говорене за ковид кризата от страна на президента.

"За него тя не стои на дневен ред. България, за съжаление, е на първо място по смъртност в ЕС и на второ в света заради липсата на действия от Министерството на здравеопазването и най-вече от президента, който назначава това правителство", заяви Ангелов.

Според бившия здравен министър каквато и стъпка да бъде направена, кризата няма да може да бъде овладяна, защото последствията са много видими. На първо място трябва да бъдат върнати децата в училище и да се осъществи организацията с доставянето на тестове, защото, по думите му, това би довело до образователна катастрофа.