Искам да кажа няколко думи за надеждата. Струва ми се, че в края на тази година стигаме момент, в който можем да си позволим да говорим за надеждата. България освен множеството кризи, има огромни основания за надежда заради промените, които се случват.

Ние се намираме с тежка комбинация от кризи, но отвъд тях възстановяването чрез нови модели позволява на България с необходимата амбиция да съкрати пътя, който ни е отделял от развитите общества. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" от трибуната на НС.

Той постави акцент върху принципите, на които ДБ ще се опре при съставянето на мнозинство: „Всяка власт трябва да съзнава своите ограничения. ДБ ще работи за вярата в парламентарната република. Преди да поискаме от една или друга обществена прослойка е добре да ги чуем“.

Христо Иванов заяви, че ДБ вярва в институциите: „Няма как да изграждаме демокрация без да помним всичко онова, срещу което трябва да се борим“.

Като основен приоритет посочи съдебната реформа. Съпредседателят изрази задоволство,че всички парламентарни сили се опират на законността в реториката си. Според него България се нуждае от конституционна реформа в областта на правосъдието и прокуратурата.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!