Може да се предизвика такъв инфаркт с медикаменти, а после в организма да няма следа, че смъртта е насилствена.

Това заяви в ефира на Нова телевизия криминалистът Иван Савов относно смъртта на Ангел Христов - Геле, по-известен като единият от братя Галеви.

„Дали наистина обаче това е Ангел Христов или е някой друг? Какъв е проблемът да не е? Защо толкова бързаха да го погребат. Второ каква е мотивацията на близките му да го погребат и набързо? Този човек, какъвто и да е, е мъртъв вече, няма кой да го задържи. Не е нужно така да се претупват нещата“, каза той.

Направи ми интересно впечатление това, което каза Иван Демерджиев, че ДНК анализ е потвърдил, че това е тялото на Ангел Христов. Всички обаче знаят, че ДНК анализът изисква между 3 и 5 дни, защото това е биологичен материал, който трябва да узрее“, каза той.

Има и още една теория на конспирациите, че във времето назад Галеви са вербувани от братска нам служба, за която работят. Версията е, че службата вече не иска да работи с тях и ги ликвидира“, каза Савов.

„Стана ясно, че както и Къро, неотдавна споминал се, така и тези господа, са търсени толкова години, а за Къро даже се знаеше къде живее и къде учат децата му, но не беше задържан, макар и издирван с червена бюлетина“, добави той и поясни, че това пак е просто конспиративна теория.

„Има обаче доста груби несъответствия, които не могат да се обяснят по нормален начин", добави Савов, визирайки разминаването в личните данни на починалия.

"Братя Галеви явно са имали някакъв комфорт, били са спокойни и затова са си проявявали да пишат на свещеник смс-и. Службите на големите държави, които се занимават с противодействието на трансгранична престъпност, вербуват хора, защото е по-лесно и евтино да си купиш тия хора, вместо да ги гониш по цял свят. Целта е да се контролират тези хора и да дават информация за целия ъндърграунд“, обясни Савов.

„Вие не знам дали си спомняте, но преди години те се опитаха да убият взводния им командир. Т.нар. Трактор“

Според него има и още една версия: „Присъствието на това лице в България е внесло сериозен шок в някои среди, защото той знае много неща. Затова и е ликвидиран", предположи Савов.

По думите му може и Къро да има нещо общо, защото двамата са работили заедно.

Играта на дебнене приключи. Това, което съществуваше предходните години в България, бе един изкуствено създаден баланс междуразличните групировки и различните представители. Този баланс се поддържаше на взаимния страх. В момента сме свидетели на мафиотска война“, смята той.

Според него Пламен Галев не е в България:

"Няма логиката двамата да се приберат в един и същи момент. Това е излагане на риск и на двамата. Червената му бюлетина още е активна и той рискува да бъде заловен след това събитие", завърши той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук