Всички полицейски сили в района на Дупница издирват всякакви веществени доказателства във връзка с починалия Ангел Христов, известен като един братята Галеви.

Това обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев на Капитан Андреево, където се откриват две нови ленти, предаде БНР.

Министърът съобщи, че Ангел Христов не е влязъл със самолет в страната. Тази информация е спекулация, защото са проверени всички камери по летищата и не е установено пристигането на такова лице, каза Демерджиев.

Според него вероятно Христов е преминал през сухопътна граница в час, когато не се проверяват документите за самоличност, или е преминал нелегално.

„Има съвсем легални възможности да се влезе от Гърция, без да се извършва контрол на документи. Когато пунктовете са натоварени, има часове, в които се преминава при облекчен режим”, уточни силовият министър.

Той обаче подчерта, че няма данни дали Христов е влязъл у нас по този начин.

Ангел Христов е починал в България, каза министърът и уточни, че се проверяват важни обстоятелства за настъпването на смъртта. След резултатите от аутопсията и други изследвания ще стане известно дали смъртта е естествена, или настъпила по насилствен начин.

Ангел Христов от „братя Галеви” най-вероятно е починал в България. Това коментира вътрешният министър Иван Демерджиев, който подчерта, че има противоречиви данни, които трябва да се изяснят.

„Длъжностно лице от Община Дупница е издало акта за смъртта. Кой е констатирал смъртта в момента аз не знам. Но се извършва пълно разследване. Проверяват се всички обстоятелства около смъртта му и обявяването ѝ”, добави той.

Демерджиев посочи, че съпругата на Ангел Христов дава „изключително несигурни и нестабилни данни”, които определи като противоречиви.

Търсят се всякакви доказателства кога Христов е влязъл в страната ни. Проверява се и дали Пламен Галев се е намирал или се намира в България. Издирвателните мероприятия продължават. 

Междувременно от Окръжна прокуратура – Кюстендил обявиха, че е постъпила справка за извършена съдебномедицинска аутопсия по досъдебно производство за смъртта на Ангел Христов.

При аутопсията е установено, че 54-годишният А.Х. е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение.

Взети са материали за допълнителни изследвания, съгласно поставените задачи.

Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук