Ако не се докаже "подслушването на политици", служебният кабинет ще се окаже политически използван. Това заяви пред "Тази събота" по bTV икономическият анализатор от Съвета по икономически и публични политики Кузман Илиев. 

"Щом вътрешният министър разкрива дадена информация, няма причина да не му вярваме", коментира темата политологът Слави Василев. 

Припомняме, че според ген. Атанас Атанасов 32 политически фигури у нас са подслушвани. Служебният вътрешен министър Бойко Рашков потвърди информацията за подслушване от страна на ДАНС и ДАТО. Вчера прокуратурата назначи проверка.  

Проблемът е, ако ставаме свидетели на един служебен кабинет, който действа реваншистки. Фигурата на служебния кабинет е опасна, разкри Илиев. 

Изборите и чистките 

Според Слави Василев има много нови групи и коалиции за изборите, а патриотите са се обединили "удобно". 

"Коалицията не е удобна, а е принципна", отговори му Кузман Илиев. "Видя се, че в България вече малки партии няма да влязат в парламента, трябват коалиции", допълни икономическият анализатор. 

Политологът смята още, че няма начин предсрочните избори да не бъдат честни. 

По повод уволненията в МВР и други държавни агенции, Кузман Илиев заяви, че не трябва да има чистки в администрацията, независимо от правителството, защото те подсигуряват работата на държавата.

Слави Василев му отговори, че няма чистка, защото това значи 50% от администрацията да бъде уволнения.