Вторият мандат не е изход от кризата. България е разделена, това се вижда и на улицата. Трябваше да се обособят онези, които бяха по-тихи и разчитаха да има суверенитет - вече са доста по-буйни. Това заяви Кузман Илиев в предаването "Денят на живо" по Нова нюз. 

Според мен Радев говори на тях - към онези, които биха го подкрепили в една война, която започва. С това, което направи той обяви война на "Продължаваме промяната", каза още анализаторът. По думите му президентът Радев печели и ако ПП-ДБ направи правителство с ГЕРБ, и ако не направи. 

„Ако те се съберат с ГЕРБ, това ще изглежда неморално. Ако не се съберат, той ще е победител с това, че е показал в тези язви”, каза Илиев.

"Фигурата на президента има специфична мощ и това е неговата реч. С думите си прави политика. По този начин той мобилизира онези хора, които ще го подкрепят в голямата битка.

Кузман Илиев посочи какъв ад ни чака след като Германия изпадна в рецесия

Политиката е война с мирни средства. Ако се получи едно евратлантическо правителство с ГЕРБ, хората ще си кажат има само един център на власт и това е президентът. Според мен нарочно влиза толкова остро, за да им каже влизам в тази война и ще спечеля. Той играе много смел ход", отбеляза Кузман Илиев.

Голямата битка за Радев, според анализатора, ще е срещу тези, които сега ще се опитат да реализират мандата. „Те ще отговорят. И очевидно от записите те не му мислят доброто”, смята Илиев.

Според него спешно трябва да се приеме удължаване на бюджета. Илиев изрази надежда в близките няколко месеца да се сформира редовен кабинет. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук