Статуята "Викът на украинската майка" да се изработи в миниатюра и да се връчва на победителите на предстоящите издания на "Евровизия" вместо "Кристалният микрофон".

Такова предложение направи Любо Кольовски, журналист, бивш зам.-главен редактор на в. "Демокрация", като сподели кратък текст във Фейсбук. Публикуваме го без редакторска намеса:

"Никога не съм се вълнувал от кичозния и пошъл политически формат "Евровизия", който по възраст почти ми е набор. Нито съм се интересувал от музикалното му ехо "Ален мак", който вече не се осъществява.

Без да искам научих, че победители в последнто издание на "Евровизия" са някакви украинци, чието класиране е предсказано още от Ванга и е потвърдено и от Алена на по-късен етап. И в този ред на безсмислени мисли, имам предложение:

Знаменитата статуя "Викът на украинската майка" да се изработи в миниатюра и да се връчва на победителите на предстоящите издания на "Евровизия" вместо "Кристалният микрофон". Нещо като реплика на холивудския "Оскар".

"Викът на украинската майка" естетически е съпоставим с музикалната патетика и извратена акустика, музициране и вокал на "Евровизия". Какво ще кажете, а?", пише Кьоловски в социалната мрежа.