Журналистът Петьо П. Блъсков коментира успеха на съпругата на премиера Линда Петкова да придобие сертификат по български език. Това той направи в профила си във Фейсбук. 

Съпругата на премиера смая мрежата, похвали се на английски, че... СНИМКА


Ето какво написа той: 

Ех, госпожо Линда Макензи…

Аз разбирам, че е ваш дълг да подкрепите съпруга си, въпреки че той търси утеха по страниците на Грайндър, това ви прави чест, но да занимавате два дни българския народ с вашата “борба” за придобиване на българско гражданство е обидно.

Ами просто попитайте съпруга си. Според него за смяна на гражданство е необходимо едно “волеизявление” пред нотариус и готово. При него това беше достатъчно, за да стане министър, а пък вие се явявате на досаден изпит по български език.

Моля, да ме извините, но това изглежда като елементарен пиар за поизлъскване на изцапания имидж на съпруга ви. Аз ви разбирам.

Във вашата родина това, което направи той в България не би било възможно, защото сега щеше да бъде в затвора. Вие правите каквото можете. Но да ви го кажа на вашия език - its too little, too late.

От друга страна вие сте наясно, че сте за още малко тук. Съпругът ви вкара правилните бизнеси в плана за възстановяване, вкара македонския таралеж в гащите на българите и вкара други неща в правилните дупки. С две думи - свърши си работата. Скоро ще капитализира и ще трябва да бяга оттук. Все пак това е сделката и цената и.

Така че, госпожо Линда Макензи, оставете я тази работа с гражданството, не ви трябва.