"Има и незапочнато посещение, освен прекратеното на Радев. Имаме исторически пример - Димитър Попов не е отишъл на обяд във Вадуц, защото Симеон Сакскобургготски е бил поканен". С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" един от основателите на Дипломатическото дружество, дипломатът Атанас Павлов.
 

"Официалните посещения на един държавен глава са обект на много голяма важност за двете страни. Още по-голяма е важността при събития с многостранен характер, посещенията се готвят много внимателно", сподели той.  
 
"Има шеф на протокола и медицински лица на подготвителни среща, там се уговарят всички неща, за да се реагира навреме.

Тук не са реагирали навреме, от Талин информират, че техния и нашия президент са разговаряли и са стигнали до разбирането, че трябва да се прекрати посещението.

След това слушаме изявлението на Радев, после това на естонския президент", коментира Павлов.
 
"Нещата е могло да бъдат решени още в първия ден на разговор между държавните глави. Има разлика в представянето на информацията от страна на президента и на всички други институции.

Това е неприятна ситуация. Има пропуски и подготовката на цялото мероприятие от страна на хората, които придружават президента", завърши дипломатът.