Голямото „подмиване на гащи“ в либералните мрежи започна. Докато вчера „големите играчи“ като BBC, Guardian и дори CNN, известни с крайно лявата си политика на отразяване на събития и в някои случаи дори изкривяване на истината в полза на каузата на либералите, гърмяха, че „... е убит разследващ журналист“ в „държавата с най-малко свобода на словото в ЕС“, часове след разкритията за убиеца, закован с ДНК, самопризнания, видеозаписи и не на последно място - решение на немски съд да го върне обратно в България, което само затвърждава, че представените доказателства са достатъчно неоспорими, за да се приемат и от германското правосъдие. В противен случай щеше да остане на немска земя, коментира Георги Русчев във "Флагман".

Това накара водещите световни медии, които бяха жестоко подведени от българските си кореспонденти (напълно съзнателно, б.а.) да се опитат да излязат с минимални щети от унизителната ситуация, в която изпаднаха.

В дописка на BBC сега се казва, че в Германия е арестуван „заподозрян“ за убийството на Виктория. Уточнява се, че той е направил и самопризнания. Това е максималното, което thinktank-овете на запад могат да измислят, за да не си противоречат фрапантно.

„Доказателственият материал до момента сочи, че атаката не е свързана с работата на Виктория като журналист“. Това е цитат от дописката на BBC.

Доста контрастно на фона на вчерашното: „Български журналист, разследващ корупция, свързана с европейски фондове, бе изнасилена и убита в дунавския град Русе“. Докато вчера тя бе „разследващ журналист“, днес зверски убитата 30-годишна жена вече е „презентатор в предаване за злободневни афери“

Днес се случи нещо невиждано.

Мокрите сънища на либералите да погазят за пореден път достойнството на България, представяйки я в лоша светлина и да използван случая за трупане на политически имидж, не се осъществиха.

Вместо това се сбъдна най-лошия им кошмар - представител на любимата им демографска група – ромите, бе посочен за истинският убиец на водещата (защото, въпреки че смъртта на Виктория Маринова, светла й памет, е изключително трагична, брутална и зверска, тя никога не е била разследващ журналист, каквото внушение правеха).

Няма начин историята да се „завърти“* (от англ.ез. – „Spin“ – политически подход на пропагандата, при който определена информация е предоставена и интерпретирана под определена политическа призма, с цел промяна на публичното мнение). Доказателствата говорят сами за себе си и сега срамът е голям и то за водещи световни издания, както и за местни "разследващи" сайтове.  

Днес, същите тези западни медии, излъгани от българските си кореспонденти, които в голямата си част са финансирани от соросоидни организации, дължат голямо извинение на страната ни. Такова дължат и всички политици, представители на ЕС и анализатори, които в публичното интернет пространство изкараха държавата ни най-черната в съюза.

С излишното надуване на балона за изнасилването и убийството на разследващ журналист - въздухът, за което бе предоставен от конкретни сайтове в България, свързани за жалост с истинската разследваща журналистика на wikileaks, истинският проблем – този с корупцията, която бе разнищвана в действителност, остава на заден план.