Няма логика да се отиде на нови избори. Това обясни социологът от "Галъп" Първан Симеонов.

"Целта и на Борисов, и на Пеевски не е толкова да консумират власт, колкото да се прелигитимират, да разбият обсадата и табуто върху тях. Това минава главно през ДБ.

Пеевски и Борисов нямат интерес да развалят всичко това. Господин Иванов също няма интерес. Той смята, че трябва да прокара своето виждане за съдебна реформа. 

По всичко личи, че и господата от ПП също харесват ролята, в която са. Те могат да реализират своята финансова философия. 

Западната рамка едва ли умира от радост, че може да се счупи всичко, което беше създадено. Войната продължава.

Добре - ще има избори. ГЕРБ ще бият с доста повече, но с кого ще управляват? Пак трябва да е с тези хора", заяви Симеонов, цитиран от БНР.

"Наблюдаваме опит донякъде да бъде елиминирано ДПС от сглобката или поне да бъде върнато на едни предишни позиции", смята той.

"Вероятно ПП и ДБ се чудят дали да имат една листа на предстоящите избори за европейси парламент", обясни Първан Симеонов и допълни: "Но би било лош знак да се разделят".

"Логиката казва, че поне за момента няма алтернатива на това управление", обобщи той.

"Трупа се обаче напрежение, от което някой ще се възползва. Дори тези трети страни, които доволно очакват своя момент, имат интерес това управление да остане.

Не е добре за страната сега да разбутваме всичко. Правителството има шанс да свърши малко черна работата, защото е крайно непопулярно. България трябва да се възползва - да се опита да влезе изцяло в Шенген и да направи усилието за еврото", каза Симеонов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук