"Базово правило в икономиката - ако рязко вдигнеш инфлацията и заедно с нея заплатите (тоест разходите за труд) при равни други условия губиш конкурентоспособност. Ако не си във валутен борд - девалвираш си валутата (Полша го прави от десетилетия); ако си във валутен борд - закриваш предприятия, защото няма компенсаторен механизъм освен държавни субсидии, а те са забранени от ЕС" - това пише в профила си във "Фейсбук" журналистът Тома Николов. 

И допълва: "Бизнес климатът се СРИВА, не просто пада! И ще продължи да пада следващите месеци, затова никой не иска да поеме държавата, която Кокорчо обрече на рецесия.

Ако изключим военната промишленост, цялата индустрия е в тежка криза. Туризмът се спасява от спешните мерки на служебния министър за привличане на работна ръка отвън и от работата на непълнолетните.

Сапуненият академик, сам направил себе си такъв, който беше премиер и министър на образованието през повече от две от последните три години, го натика в миша дупка!

Ако не ми вярвате, вижте какво е казал Васил Велев от АИК по въпроса! Бил е учтив; аз имам още десетки забележки към натвореното от розоволилавите аматьори".