Журналистка Лияна Панделиева буквално разкости инфуенсърката Андреа Банда Банда. Причината - наскоро стана ясно, че именно брюнетката ще замести култовия водещ Георги Любенов като водеща на "Вечерното шоу" на Българската национална телевизия (БНТ).

Лияна Панделиева

Ето какво написа Панделива в личния си фейсбук профил по адрес на Андреа Банда Банда и готвената ТВ рокада в ефира на БНТ (публикуваме думите й без редакторска намеса):

"Андреа Банда Банда, която ще стане новият водещ на многострадалното вечерно шоу на БНТ, е с 85 хиляди последователи в инстаграм. 

Андреа Банда Банда

За мащабите на България това Е много. Да сравним с политици: най-много лични преференции на последните парламентарни избори взима Кирил Петков и те са около 11 хиляди. 

Последователите във ФБ на Борис Бонев от Спаси София, например, след всичките години пот и борба, са 23 хиляди.

Логично е много от нас да нямат идея коя е Андреа Банда Банда и след като изгледах серия клипчета в нейния инстаграм профил, осъзнах, че е едно и също дали си фен на фолк певица, която плете на една кука в името и на "други ценности" или на девойката, чието основно качество е да не казва нищо, но пред домашна камера. 

Първият основен проблем е, че тези, които следят инстаграм и задължително кратките видеа там, не гледат телевизия и те няма да бъдат дори минимален процент от аудиторията на поредния изнасилен старт на вечерно шоу на националната телевизия - не че на другите телевизии им се получава. 

Бащата на Андреа Банда платил, за да я викнат в "Преди обед" СНИМКА

БНТ вече настаниха в сутрешното предаване набедена инфлуенсърка, която явно и очевидно не притежава най-важното: харизма и ТВ присъствие. Тя просто чете някакъв текст от кюто и после май задава въпроси, но не става нито за гледане, нито за слушане. 

Уви, клонирането на Жоро Любенов е невъзможно, а той знае как да стои на екран, как да го изпълва, как да излъчва себе си през екрана. Андреа Банда Банда няма да може, защото тя не само не притежава енергийния заряд, тя няма и базови познания как се прави това. 

Георги Любенов

Можете да изгледате нейната история как мечтала да стъпи на червения килим в Кан и как в инфлуенсърската си чантичка носела само един селфи стик. Горе-долу това е нивото й на хумор и закачка.

Тази жена - стройна и красива - първо не владее речевото изкуство - говоренето пред камера и в студио е много особено нещо - и второ: тя не притежава дори базови знания, за да задава въпроси на който и да е гост. 

Ролята й на коментатор по време на Световното първенство по футбол в Катар просто опъна нервите на хиляди зрители - тя милата, неразбираща от футбол кукла и трябваше да е сладка. Не беше. 

Нейните плитки рекламни истории - с кен бира в ръка, на фона на кафе машина - несъмнено стават в непретенциозното пространство на инстаграм, но на нейния фон рускинята Виктория Капитонова осребри цялото си съществуване чрез професионално участие в реалити формати. Виктория Капитонова обаче не прави грешката да се бута за водеща на предаване.

Виктория Капитонова

Да се върнем на самия формат: вечерно ТВ шоу, тип Летерман, е за аудитория, която силно отминава възрастта на Банда Банда. Не съм чувала за успешен вечерен формат за младежи, където се разказват лековати истории от рода на това колко червен е червеният килим където и да е. 

Андреа Банда Банда на червения килим в Кан

За да си забавен вечерно време е нужна гигантска, почти енциклопедична обща култура, години опит в журналистиката, огромна доза спортна злоба, защото не каниш гости, за да си само учтив. 

Казано накратко: идат петте минути ТВ слава на Банда Банда".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук