Със сигурност ще има някакви улични "сражения", условно да ги наречем. Голяма гюрлутия ще има, но в крайна сметка съдът ще реши за какво става въпрос.

Това каза за очакваните протести след изборите в САЩ главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков в предаването "Пресечна точка" по Нова телевизия.

Има разлика в мотива за протестите от едната и другата страна, посочи Блъсков: Ако Тръмп спечели в съда битката, трудно могат да бъдат аргументирани протестите. Американците много не са свикнали да си хулят и мачкат съдебната система. Ако Байдън спечели изборите, протестите ще имат друг аргумент.

Но в крайна сметка и двата вида протести ще бъдат на политическа и идеологическа основа, допълни главният редактор на "Труд".

Отворена е врата за манипулации. Бюлетините не са, както се казва, прономеровани и прошнуровани.

Вратата за шашмата е отворена. Няма човек на света, дори и американците, който в тази толкова важна битка да не се възползва, заяви Блъсков. От вчера виждаме как резултатите на Байдън непрекъснато се качват, подчерта главният редактор на "Труд" за гласовете по пощата.

Разбира се, че политиците са виновни. И то не само балканските политици, а и едрите политици от Централна Европа, от Великобритания също.

Македония исторически и до ден днешен се използва за фитил на бурето с барут, наречено Балкани.

Това каза главният редактор на "Труд" по темата дали България да блокира започването на преговори за членство в ЕС на Северна Македония.

Защото това е географска област, която няма всички реквизити на държава. България се състои от три географски области - Мизия, Тракия и Македония, точка по този въпрос, заяви Блъсков.

Тези хора, жителите на тази географска област, са доста нервни. Тази нервност трябва да бъде преодоляна по някакъв начин, добави главният редактор на "Труд".

Но основно, в дъното на тази разправия са разни политически инсинуации, които работят за контрол над Балканите, подчерта Блъсков.

Миналата седмица вестник "Труд" публикува заглавие "Бартер със Скопие - минало за настояще" . Това от политическа гледна точка е възможният компромис. 

Мирясайте по този въпрос, ние сме ви признали като държава още преди 30 години, първи в Европа. Но престанете да се гаврите с историческото минало на България, част от което на практика сте и вие, призова Петьо Блъсков.