Така изглежда степенуването по наглост в бурните години на нашия преход към демокрация чрез социализъм. Това споделя в свой коментар главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков.


Този същият Иван Костов, който като министър на финансите в далечната 1992 година написа на гърба на данъчна разписка „По изключение”, с което отърва фондация “Сапио” * от плащането на няколко милиона митнически такси, въпреки че имаше влязъл в сила закон и парите бяха дължими.

Това е той - бащата на политическата корупция в България - Иван Костов.

Очевидно му се е усладило, защото след няколко години, вече като премиер, продаде националната авиокомпания “Балкан” за 150 хиляди долара на известен международен шмекер.

Компания, която имаше активи за поне стотина милиона долара, които “купувачът” моментално осребри и ни ритна обратно оглозганата фирма.

Да не споменавам приватизационните подаръци, които същият този архиерей на честността направи на своя любимец Иво Прокопиев и цялата банда “агнешки главички”.

Както се сещате, в тия сделки няма и милиграм корупция. Има само грижа за благото на народа. Та, тоя същият нагъл, по-нагъл, най-нагъл Иван Костов се изказва по националното радио как да се действа срещу корупцията.

Националното радио е институция със солидно достойнство и то е резултат от високата информационна хигиена на медията. Да пуснеш Иван Костов в ефир е сериозно пренебрегване на грижата за тази хигиена. Единственото оправдание за колегите може да е, че Костов познава корупцията като джоба си.

*Нека кажа за младите, че главният играч в тази фондация бе един от вождовете на комунистическия младежки съюз (ДКМС) по това време Ясен Златков.