В момента управляващите са готови да подпишат всичко, както и да гласуват всичко, което искат протестиращите миньори и енергетици, само и само за да бъдат спрени протестите и блокадите. И затова в момента го дават "диалогично" и "загрижено". Така започва пост на журналиста Петър Волгин в личния му фейсбук профил.

Ето и как продължава:

"Това, което всъщност ще направят, е следното. Ще изгласуват в НС всичко, което са обещали и с този документ ще отидат в Брюксел. Само че брюкселските чантаджии ще им кажат, че изобщо не им дреме от гласуването в българския парламент и нашите управляващи, ако искат близките до тях фирми да видят така жадуваните пари, ще трябва да се съобразяват с Брюксел, а не с българското НС.

Така че нищо от това, което сега е обещано и утре ще бъде гласувано, няма да види бял свят. Всичко ще си остане само на хартия. Просто българските управляващи знаят само един начин за преговори с Брюксел и той се изразява в следните реплики: "Да, господине!", "Разбира се, госпожо!", "Естествено, че ще бъде изпълнено, многоуважаеми госпожи и господа!" Ще бастисат нашите управляващи въглищните централи по същия начин, по който бастисаха блоковете на АЕЦ "Козлодуй".

И в крайна сметка фирмите ще си приберат кинтите от ПВУ, управляващите ще си приберат процентите от въпросните кинти, а протестиращите  ще бъдат излъгани.  

Има едно правило, което е валидно във всякаква ситуация - на днешната тройна коалиция не бива да се вярва. Тези са безобразни лъжци. Във всичко".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук