И аз смятам, че вървим към поредните избори, каза по Нова тв ПР експертът Доника Ризова: 

"В един момент коридорите на парламента няма да могат да поберат портретите на министрите, които ни управляват служебно. Дали това е добре, историята ще покаже. Но все пак, ако суверенът е казал, че има победител на тези избори, победителят е длъжен да състави правителство.

Иначе го чака съдбата на партията на Слави Трифонов, които имаха доверието, пък не успяха да съставят правителство. 

За мен новината на деня е, че един политик си позволи да гони български медии и журналисти. Защото ако кажем, че едни медии са платени от чужбина, това би означавало много. Какво следва - да изгоним чуждите компании, да караме само български автомобили, да ядем само българска храна?! Мисля, че ще има медиен отзвук това..." 

Експертката обаче премълча, че само преди дни Петков и Василев също гонеха журналисти, а в САЩ и в момента действа закон, който е насочен срещу медиите, финансирани от чужбина. 

"Законът FARA, както припомня Дойче веле, е насочен срещу хора и организации, които по поръчение и с финансиране от чужда държава се опитват да влияят върху общественото мнение в САЩ. Главната му цел е не да упражнява цензура, а да създаде прозрачност за поръчителите и финансирането. Законът задължава регистрираните чуждестранни агенти да отбелязват в своите информационни материали, че са финансирани от задгранични юридически лица."

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук