Стратегията на Божков е да изгради образ на политически беглец, тя му е нужна, за да получи убежище в Дубай, а не да бъде екстрадиран в България. Тази теза разви анализаторът Георги Харизанов в телевизионно интервю по повод забегналия в Дубай бизнесмен. 

За заявката за партия от страна на Божков, Харизанов коментира: "За това нещо е нужна критична маса от полезни идиоти, като гледам как се движи неговата Фейсбук страница, нищо чудно да успее".

Божков обяви политпроект, според който трябва да лежи доживот в затвора

Харизанов припомни запис, разпространен от съдружниците на Божков, в който твърдят, че ги заплашва с убийство. "Преди няколко месеца партньорите му разпространиха запис от тяхна среща, в който има имена на починали негови конкуренти. Те казват „ти с убийство ли ни заплашваш“, Божков отвръща „не, но откакто не работят с мен им се изпари късмет“, цитира Харизанов.

Харизанов коментира и казуса с комиксите, SMS-ите и разкритията от Дубай. "Не мисля, че разбърканите твърдения на господин Божков до момента успяват да уязвят финансовия министър и премиера. Има много грешки.

Лъсна планът на Божков за дистанционно сваляне на правителството

Господин Божков продължава да се самоопровергава и цялата тази хронограма и комиксите са изключително евтини. Затова не успяват да нанесат истински щети", отсече той.

Според анализатора с изказванията си президента Румен Радев е акредитирал с доверие Божков, а не неговите обвинителите.

За състоянието на управляващите година по-малко преди изборите  Харизанов каза:  "Въпреки острите опити за компроментиране, подкрепата за Борисов не се намалява, а се увеличава. Хората продължават да не виждат сериозна алтернатива".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!