Политологът проф. Огнян Минчев коментира във Фейсбук издигането на Антон Хекимян за кандидат-кмет за София от ГЕРБ.

Както БЛИЦ съобщи, бившият вече журналист съобщи, че поканата му е била отправена по време на личен разговор с Бойко Борисов.

Ето какъв анализ направи проф. Минчев: 

"Без да подценявам ни най-малко личните и професионалните качества на г-н Хекимян, мисля, че издигането му за кандидат-кмет на ГЕРБ ще има две основни последствия - независимо дали са планирани от г-н Борисов или не.

Първо, тази кандидатура ще затрудни съществено възможността г-н Терзиев да загуби изборите - въпреки целенасочените и сърцати усилия на неговите ПР-и и отговорници за кампанията в тази посока.

Второ, ще насочи основното русло на кампанията по оста Васил Терзиев - Вили Лилков, защото по тази ос се фокусират основните измерения на политическото противоборство в тази кампания. Както знаем, не е задължително политическият дебат от принципни позиции да победи тънките сметки, режисиращи избора зад кулисите.

Но който практикува подобни тънки сметки, трябва да бъде готов да получи неочакваните им резултати като бумеранг. Спомняте ли си кой победи на президентските избори през 2016 г.? И как победи...?".

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук