След поредната акция срещу битовата престъпност вчера, главният прокурор Иван Гешев подчерта, че за прокуратурата няма недосегаеми хора, независимо от позицията, която заемат.

Гешев внесе яснота за чатовете на Бобоков, спалнята на Борисов и се закани да... ВИДЕО

"Това с недосегаемите е нов момент. Като че ли все по-малко и по-трудно става да говорим за недосегаеми, особено след ареста на Васил Божков. Това показва, че все пак институциите не подбират спрямо богатството", коментира политологът Димитър Ганев.


Политологът Димитър Ганев

Според него има много скандали в този мандат на Борисов, но това не променя политическата картина.

Бивш шеф в НСО, вардил Тато и Желю Желев, разкри кой (не) е снимал спящия Борисов!

"Това не би било възможно на този етап. Предизвикателството е в икономически план, защото като се опре до джоба на българина, нещата стават по-опасни", допълни политологът.

По думите му пред Bulgaria ON AIR, когато излезем от здравния аспект на коронакризата и влезем в икономическия, оценката за това как правителството е реагирало и резултатите от неговите действия ще бъдат определящи за бъдещето на властта.

Все пак той прогнозира, че предсрочни избори са малко вероятни.

"ГЕРБ не се намира в политическа изолация в момента. Всички карти са оставени на масата.

Ако Борисов задържи първото си място и получи мандат за съставяне на правителство, тогава той има много опции - г-н Трифонов, ако влязат от "Демократична България", Патриотите.

Особено важно е какво ще се случва в БСП и ДПС", каза още Димитър Ганев.