Действието на Бойко Борисов спрямо Румен Порожанов е правилно по отношение на ГЕРБ. Партията в момента е в много тежко състояние и не случайно Борисов иззе на ръчно управление нещата и води предизборната кампания. За мен Румен Порожановне не успя да се справи с кризата в земеделието и скандалите. Това принуди Борисов да действа.Това каза в сутрешния блок на bTV политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Заедно с нея гости бяха още политологът Даниел Смилов и проф. Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Тримата коментираха оставката на земеделския министър Румен Порожанов. "За мен има една скрита коалиция между ГЕРБ и ДПС", заяви Смилов.

"За мен няма смяна на системата. Има смяна на един чиновник с друг. Десислава Танева не по-различна от Румен Порожанов. Тя също ще се опита да прикрие нередностите с къщите за гости, защото и тя е била в управлението, когато са се откраднали парите от еврофондовете. Къщите за гости са основен стълб в туризма. Вместо тези пари да се дадат на хората, които наистина искат да развиват бизнес, те са ги крали", каза от своя страна проф. Драганов.

"Дали ще има смяна на системата ще покаже времето след изборите. За мен е сложно политическите партии да намират достатъчно добър и широк набор от кадри, които да сменят своите предшественици. Отлив от ГЕРБ ще има, но не мисля, че тези гласове ще се налеят в БСП. За мен може да има предсрочни парламентарни избори, защото партньорите, които са си отгледали ГЕРБ, много бързо и лесно могат да сменят позициите си", прогнозира Смилов.