"Тези политики опират до живота на всеки българин. Седем от деветте оставки са подадени заради съмнения в корупция. Корупцията става етикет на това правителство. Оставките не променят нищо, нещата продължават по стария начин. Това е модел на управление, изграден и управляван от един човек." Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов по-рано през деня.

"ГЕРБ ни злепоставят като държава", допълни Нинова.

„Това правителство управлява две години и 10 дни. За това време са подадени 9 оставки от министри, 7 са приети, две ту приемани, ту връщани. За половин мандат половината Министерски съвет е сменен. По същество това е признание за провал в политиката на правителството на Борисов“, каза още лидерът на БСП.

По думите й много е важно да се види, че това са ключови сектори: здравеопазване, транспорт, икономика. „7 от 9-е оставки са подадени за съмнения за корупция. Корупцията е в основата на провала на това правителство. Можем да направим такъв извод. Става етикет на това управление“, каза още Корнелия Нинова. По думите й от 1 месец и 10 дни след оставката на Цветан Цветанов няма резултат по отношение на проверката към него от КПКОНПИ. Според Нинова е необходима промяна на модела и тя може да започне на 26 май.