"Ти тук си гласувай за простаците и си получаваш просташкото управление". Това заяви конституционалистът и служебен експремиер проф. Георги Близнашки пред БНТ.

"Рая Назарян не е спартанската царица Елена, за която се е водела Троянската война. Приятно същество, по-добре него да гледаш, вместо някой урунгел като мен" - така Близнашки коментира твърдостта на Бойко Борисов за предложената от ГЕРБ за председател на парламента.

Борисов с бомба: Ако Алексей Петров беше жив, щяхме да отидем с ПП в манастира и...

Близнашки определи и Мария Габриел "като едно момиче".

За него и сглобката не е решение: "Губиш изборите и получаваш цялата власт под натиск отвън".

"Моментът е критичен - при още едни избори системата ще рухне. Не бих се изненадал ДПС да стане първа политическа сила, обобщи проф. Близнашки.

Президентска република ще има катастрофални последици за България - трябва да се намери решение тук и сега, няма особено значение кой е председател на парламента, каза професорът. "Краят не е настъпил, тепърва идват ужасите", заяви той.

Фалстарт! Парламентът не избра шеф, драмата е пълна! СНИМКИ

Той счита, че оставката на Христо Иванов е много тежък удар за Бойко Борисов: "Христо Иванов му би дузпата неспасяемо в долния десен ъгъл". Според професора, Иванов 10 години е "клатил държавата", за да се политизира съдебната система.

Близнашки разкритикува Иванов, че "не си спомнял" кой е предложил промените в Конституцията и изтъкна, че той като преподавател по конституционно право е бил автор на чл. 90 от Конституцията и много добре си го спомня, въпреки че е било отдавна.