Дали има вероятност да има трети избори? Няма вероятност някой да може да ви каже, дали това ще се случи. Това заяви в ефира на Нова телевизия политологът проф. Антоанета Христова.

"Не е ясно дали някой се е разочаровал от партията на Слави Трифонов. В момента текат много бавни процеси. От някои данни и наблюдения можем да кажем, че ДБ трупа дивиденти", смята Христова.

"Това е така, защото те не влязоха в общия кюп на крясъците. Ще съберат силата и енергията на победители", заключи Христова.
 
Според нея ГЕРБ също имат своя потенциал за увеличаване на подкрепата.
 
"В момента сме в тежка предизборна кампания. Трябва да имаме парламент, защото той е легитимната изява на волята на гражданите.

Хората от последния парламент се държаха скандално – епитети, скандали, викове. В парламента трябва да има разговор и търсене на решения", категорична е тя.
 
"Целта на Радев от дълго време насам е свързана с промяна на устройството на държавата в посока президентска република. Това беше потвърдено и от неговите съветници. Подкрепено бе и от многото действия, които той предприе в посока на това да създаде поляризация в българското общество с вдигнат юмрук", заяви Христова.

"В тази поляризация се разби политическото пространство в България. В момента партиите са слаби субекти, които са нелицеприятни за избирателите", смята тя.
 

Според нея Радев цели избори 3 в 1, за да може така да се постави на масата темата за преминаване към президентска република.
 
Според Радосвет Радев е възможно да има трети избори тази година, ако изборните резултати от 4-и април се повторят, а партиите покажат същото безплодие.

Все пак той не очаква да се стигне до такъв развой. „Тези, които за първи път дебютираха в парламента, разбраха за какво са се кандидатираха и предния път".

"Разбраха, че може да се води предизборна кампания с мълчание, но не и парламентарен живот", смята той.