БСП ще подобри сегашното си положение на местните избори в сравнение с предишните такива. Те нямат нито един голям кмет. Такава катастрофа никога не е била. Няма как да не си подобрят положението. Това заяви в ефира на "Здравей, България" математикът проф. Михаил Константинов.

"На евроизборите БСП победиха единствено себе си, защото подобриха резултата си. Защо го подобриха обаче? Защото преди това имаха страшно лош резултат. Нека бъдем точни в коментарите", заяви той. 

"Като базата е нищожна, нормално да има подем. Ако досега не сте произвеждали телевизори и сега произведете и един да имате, ще се на плюс", метафорично обясни той.

"1200 машини на гласуването се издъниха. Обидно е да караме бабите да гласуват с машини. Този вот е 50 лв. на глас. По-добре да им ги дадем на бабите да си платят сметките. Имаше проблеми тази година с повече от 40% от машините. На тези избори констатирахме 6000 гласа разминаване", каза Константинов и добави: "Ако машинното гласуване беше хубаво, щеше да го има поне на едно място в Европа".

"Машинният протокол ще бъде дълъг между 10-15 метра ситни редове. Това ли искаме да си причиним? Просто трябва да подобрим изборния процес", каза той

"Помните ли катастрофата "Арена Армеец"? Тя ще се повтори в по-лош вариант на изборите през октомври. Добре е депутатите да увеличат състава на Софийската общинска комисия. Така нещата ще се овладеят.