„Очакваме правителство и министър, който трябва много бързо да довърши това, което направи предишният кабинет. Той даде ясна представа как се влиза в България за чужденците и какво трябва да правят българите когато пътувайки зад граница, се приберат у нас. Има важни неща, които бъдещият министър требва да направи”, това посочи председателят на Алианса на туристическата индустрия в България проф. Георги Рачев. 

Туристическият бранш смята, че новият ресорен министър трябва да бъде експерт. Вече има и свои предложения.

Това ли ще е служебният министър на туризма

„Ние предложихме председателя на Българската асоциация на хотелите и ресторантите Георги Щерев. Той винаги е участвал във форуми, събирания и дискусии през последната година и е наясно какво трябва да се направи”, уточни проф. Рачев и допълни:

„Ние дори го жертвам, защото като министър в служебното правителство той ще бъде министър едва няколко месеца, но решенията, които ще се вземат през следващите месеци са жизнено важни за бранша".

По думите му на първо място трябва да бъде решен въпросът с децата, които пристигат в страната - дали трябва да представят PCR или антигенен тест и до колко годишна възраст.

„В момента трябва да се води една много жестока, безкомпромисна рекламна кампания. България седи много добре по отношение на пандемия. Миналата година лятото и този зимен сезон ние нямахме заболели туристи”, подчерта още той в сутрешния блок на Нова телевизия.

Проф. Рачев направи в типичния си стил и политическа прогноза: „В геополитическа буря сме”.

Повече гледайте във видеото.