Проф. Николай Витанов даде кратка информация за военните действия в Украйна. Ето какво написа математикът в личния си профил във Фейсбук: 

Кратка информация за войната за 14 март 2023 г.

АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ ЮРДЕЦИ. ВРЕДНО E ЗА ЗДРАВЕТО ИМ. ВРЕДНО Е ЗА ПСИХИКАТА ИМ – ИЗПАДАТ В ЮРДЕШКИ ДЕЛИРИУМ – КРЯКАТ, ТА СЕ КЪСАТ. НЕ ЧЕТИ ЮРДЕКО!

Тук е място за технически анализи, а не за леене на чувства. Добрият анализ изисква хладнокръвие, а не леене на чувства. Трезвата преценка е стъпила върху мисълта на Бисмарк, че трябва да си гледаме националния интерес. Националният интерес с точно две думи и половина, ви го обясних: ползи за народа. И тъй, гледаме към тая война и винаги се питаме: А каква ни е на нас ползата от това?

Следим бавните процеси и то поред. Защото бавните процеси са тези, които ще определят изхода на войната. Войните текат бавно, а не са като на холивудски филм. Бавното протичане е в следствие на скоростта, с която вървят логистичните процеси. И като гледате логистиката, добре може да се ориентирате кое накъде отива.

Бавните процеси си имат етапи. Всеки ден припомняме етапите и гледаме, докъде е стигнал процеса с кратки коментари. Да отбележа нещо – войната върви от етап на етап, но не е задължително да мине през всички етапи. Може да свърши, преди да е стигнала последния етап на някой от процесите.

Ама повтаряло се било, ама кря-кря. Има си методология. Всички етапи се пишат всеки ден, за да е ясно накъде се очаква да се развиват нещата. По всеки етап има кратък коментар, а да е ясно каква е ситуацията в момента. Ама кря, ама кря-кря. НЕ ЧЕТИ ЮРДЕКО! НАПИСАНО Е НАЙ-ОТГОРЕ С ГОЛЕМИ БУКВИ, ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА ЧЕТЕШ ТОВА.

Процес 1: Системите на Украйна и снабдяването на украинската армия. Етапите са

1. Етап 1: Унищожаване на тежката техника та украинската армия, налична към началото на войната – стана в първите два месеца и нещо, поради което се наложи Украйна да бъде закачена на системи

2. Етап 2: Унишожаване на повечето налична в Източна Европа военна техника от бившия Варшавски договор – този етап привършва

Етап 3: Напомпване на украинската армия със стара натовска техника от времената на студената война с цел освобождаване на западните складове от такава техника – този етап започва. Очаква се да върви процес на утилизация и на тази техника

Етап 4: Вкарване на по-съвременна натовска тежка военна техника в Украйна, управлявана от „доброволци“ и „пенсионирани военни“.

Етап 5: Вкарване на съвременна натовска техника с навлизане на натовски армии в Украйна и директно участие на НАТО във войната чрез хвърляне на войници от източна Европа по бойните полета

Етап 6: Директна намеса американската армия и армиите на страни-противници на Русия от времената на студената война на украинска територия с най-съвременна натовска техника.

В момента приключва Етап 2 и се отива на Етап 3. Част от старата натовска техника не се праща на фронта, а се натрупва. Сигурен знак за предстоящ юруш. На северната част на фронта, украинското тежко въоръжение е недостатъчно, затова руснаците настъпват. В Бахмут и Авдеевка украинското тежко въоръжение също е недостатъчно и затова украинските бригади там имат тежки проблеми.

Всъщност, какво се очаква да получи украинската армия за пролетния юруш? 91 танка – малко са. Още 324 БТР-а, 224 БМП-та и 381 бронирани автомобила. Оттук – горещата част на юруша се очаква да е около месец, докато всичко изброено бъде утилизирано. После? Ще видите – движение на етапите нагоре. Плюс пиксъци за още оръжие.

Интересите са както следва.

Американският интерес: Отслабване на Русия чрез закарване на ситуацията на Етап 4. От Етап 5 нататък вредите стават повече от ползите, защото Щатите ще бъде въвлечени дълбоко във войната с последващо отслабване на военния капацитет.

А Китай търпеливо чака американците да отслабнат, за да хапне тортата. Тортата се нарича Тайван. Затова очакването е вероятността за достигане на Етап 5 да е малка.

Руският интерес – унищожаване на колкото се може по-голяма част от украинската армия и спечелване на войната. Етап 3 устройва руснаците. Етап 4 също. Етап 5 е неприятен и за тях, защото означава разширяване на войната и излизането и от контрол.

Погледнато по общо, като конфликт между НАТО и Русия – натовското въоръжение се унищожава в Украйна с доста по-бързи темпове, отколкото руското. Натовското преимущество в конвенционални оръжия намалява, което намалява вероятността от директен сблъсък НАТО- Русия.

Нашият интерес? Икономически – доставка на муниции за украинската армия. Политически – да не бъдем отново наврени между атовете и наритани.

Процес 2: Логистиката на руската армия. Свършиха ли ракетите – не. Свършиха ли снарядите – не. Ами тогава, нещата продължават, както и досега. Тоест – продължаващо артилерийско превъзходство на руската армия и съпъстващи големи загуби в жива сила на украинската армия. Тук етапите са:

Етап 1: Използване на оръжията, натрупани по времето на студената война

Етап 2: Използване на оръжията разработвани в 20-те години след студената война

Етап 3: Използване на оръжията, разработени в последните 10 години

Тук нещата са на етап 1 – оръжие от студената война руснаците имат още много. От оръжията от Етап 2 се използват малка част, предимно танкове и бронирани машини, оръжията от Етап 3 се използват рядко, предимно с изпитателна цел. Тъй че тук има много мегдан за развитие на обстановката.

Не се очаква скоро да се излезе от Етап 1 – танкове и оръдия от времената на Студената война по руските складове има още много.

Процес 3: Численият състав на украинската армия. Тоя процес не върви добре. Мобилизационните резерви в Украйна привършват. Ще съберем силици за един юруш. Трябва, иначе системите ще бъдат спрени. Западняците са практични – като видят, че няма вече пушечно месо, ще си стиснат ръцете с Русия и ще разделят Украйна. Какви са етапите тук.

Етап 1: Унижожаване на числения състав на Украинската армия от началото на войната. Етапът е завършен. Безвъзвратните загуби на украинската армия са много по-големи отколкото беше числеността и в началото на войната

Етап 2: Масивна мобилизация в Украйна. Това върви вече цяла година и води до изтощаване на мобилизационния ресурс. Етапът приключва.

Етап 3: Отлавяне на украински мъже по улиците на украински градове. От някое време е започнал този етап, което добре се вижда от клиповете по мрежите. Украинският мобилизационен ресурс е изтощен.

Етап 4: Липса на пушечно месо в Украйна. Начало на лова на пушечно месо в Източна Европа под формата на „доброволци“ и пенсионирани военни.

Етап 5: Хвърляне на редовни части на източноевропейски армии на страни-членки на НАТО в Украйна

Етап 6: Хвърляне на украинска територия на американската армия и армиите на други натовски държави, провнци на Русия от времената на студената война

В момента нещата са на Етап 3. След пролетния юруш се очаква ситуацията да отида на Етап 4. След което се очаква да започне пропаганда за връщане на избягалите украински мъже в Украйна и начало на пропагандата, че трябва засилено да се пращат доброволци и „пенсионирани военни“ в Украйна.

Почне ли Етап 4, се очаква начало на плонжовете на морните тумбаци у нас - когато съответното шаранче го попитат ще подкрепи ли думите са подкрепа на Украйна с дела, като отиде да се бие на фронта. Ще се окаже, че всичките шаранчета са на смъртен диван и имат толкова много болести, че аха, аха ще умрат.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Украинската инфраструктура продължава да отива по дяволите. Руската не е засегната. Руската икономика успешно се справя с всякаквите санкции. Украинската – ако бъдат спрени системите, веднага ще грохне. Тъй че наливането на десетки милиарди трябва да продължава. Докога? Докато има пушечно месо за фронта.

Няма пушечно месо, няма юруши, няма как да оправдаваме десетките милиарди, дето ги изливаме. Разрушена инфраструктура, скапана икономика. За да има украинска победа, трябва руската инфраструктура и икономика да бъдат повече толкова разрушени. Няма нито пушечно месо, нито оръжия за реализация на такава цел. Какви са етапите тук

Етап 1: Украинската критична инфраструктура не бе разрушавана. Това приключи през октомври миналата година

Етап 2: Генерал Армагедон активно разрушава украинската критична инфраструктуа. Това прикючи преди около два месеца с резултат – разрушаване на съществена част от украинската критичне инфраструктурата

Етап 3: Генерал Армагедон е прибран, разрушаването на украинската критична инфраструктура върви с по-бавни темпове.

Етап 4: Пълно разрушаване на инфраструктурата в контролираната от украинците част на Донбас. Това се очаква да се случи при сражението за Славянск и Краматорск.

Етап 5: Разрушаване на инфраструктурата на левия бряг на Днепър.

Етап 6: Разрушаване на инфраструктурата в Одеса и Харков

Етап 7: Масивно разрушаване на инфраструктурата на десния бряг ня Днепър.

Етап 8: Превръщане в руини на цялата инфраструктура на Украйна.

В момента сме на Етап 3. Руските удари са концентрирани повече по фронтовете, отколкото по инфраструктуата. Логично – подготвя се пролетен юруш и руснаците гледат да спънат подготовката и дори да го провалят с месомелачки и артилерийски и авиационни удари по украинските части.

Ситуацията полека върви към етап 4 с началото на руския систематичен обстрел срещу Славянск. Между другото, този град бавно влиза в обхвата на руската артилерия.

Процес 5: Надпраговият удар. И днес няма такъв. Гледаме сериалът „Прагът“. Руснаците опитват да го свалят, американците опитват да го поддържат достатъчно висок, но не толкава висок, че Русия да използва ядрено оръжие.

За поддържане на прага относително висок, всеки ден се разходват украински войничета. Да мислим прагматично. Войничета ще има за пролетта. Ще има и за лятото. Идва кървавото лято на 2023 година. Етапите тук са следните

1. Етап 1: Прагът е висок. Не се прескача и войната си продължава.

2. Етап 2: Прагът за едната страна започва да пада. В настоящия момент опасността е за падане на украинския праг поради изчерпване на наличното украинско пушечно месо. За да не падне прага, като няма украинско пушечно месо, трябва да дойде пушечно месо от източна Европа.

3. Етап 3: И пушечното месо от източна Европа не стига за да държи прага висок. Тогава – или намеса на натовските армии, за да държат прага висок и де се опитат а свалят руския пра или край на войната – временно, до началото на следващата война.

В момента тук сме на Етап 1. Украинско пушечно месо все още има, даже има за още един голям юруш. Чакаме големият юруш. Към Крим. Всички го чакаме – и руският генерален щаб и американския генерален щаб. Подготовката върви. На пушечното месо не му се казва, че поне един стандартен корпус ще иде на 2 метра под земята.

Стандартен корпус са си 4 пълни дивизии или ако щете 12 пълни бригади, а за тези, които искат да сметнат още по лесно – 36 батальонни тактически групи. Толкоз армия ние нямаме, даже и ако броим чиновниците. Голяма веселба ще е тоя юруш да знаете отсега.

Обучително за юрдечета. Каква е разликата между юруш и контраофанзива. При контраофанзивата имаш артилерийско превъзходство. При юруша нямаш. Резервите ти масивно отиват на 2 метра под земята. И когато ти дотрябват – ги няма.

Процес 6: Съществени движения по фронтовете. Бахмут бавно бива обкръжен. Авдеевка – също. Там се заформя следващата месомелачка – руснаците започнаха да хвърлят големи планиращи аиационни бомби там. Покрай Угледар украинската армия позакрепи положението. Резервите обаче не достигат, за да се държи фронта и той бавно се движи на запад.

Това, което гледаме е дали украинските части в Бахмут ще получат заповед за отстъпление или едно дивизия ще бъде котелирана. Знаете, кое е слабото място на украинската армия – пушечното месо. Ако то стане недостатъчно, системите ще бъдат спрени. Което означава разделяне на Украйна. Какво ни чака тук?

Етап 1: Продължаване на работата на Бахмутската месомелачка. Украинското командване хвърли 4 нови бригади там, които се очаква да бъдат смлени в рамките на един месец.

Етап 2: Руски атаки в посока на Константиновка, Славянск, Краматорск и Купянск. Начало на решителната битка за Славянск и Краматорск.

Етап 3: Пролетен украински юруш в чест на началото на предизборната кампания в Щатите. 100 000 човека пушечно месо, това са 30 бригади или 90 батальонно тактически групи. Иде голямото сражение. Този път обаче руснаците една ли ще отстъпват територии, за да си пазят живата сила.

И двете страни са наясно – заминат ли тези 100 000 войната свършва, пушечно месо от местни източници няма повече откъде да дойде.

И тъй – чакаме и гледаме. Боят на наличните украински войници за юруш намалява поради месомелачките в Бахмут и на други места. Старата натовска техника се събира за юруша, пушечно месо още има.

Първичните избори в Щатите наближават. 91 танка, които се чакат, са малко. Обещаните 550 БТР-а и БМП-та също няма да стигнат. Карай да върви – важното е кампанията за първичните ибори в САЩ да стартира добре за настоящата администрация.

Намраме се на Етап 1. Сражението за Бахмут още не е приключило. С новите подкрепления, украинската групировка там е около 20 000 човека. Може да изкарат още месец, ако не се изтеглят. След месец обаче от тези почти две дивизии няма да остане почти нищо.

Месомелачката работи. Април ще е интересен месец. 1 украинска дивизия в Бахмут се утилизира за 20 дни. Месомелачката работи. Руски загуби също има, но те са доста по-малки

Изпадналите в делириум юрдеци взимат украинските загуби за руски. Юрдечета мои, американския генерален щаб отдавна каза, че упорството при Бахмут може да коства поражение на Украйна в пролетния юруш. Гледаме дали американците ще излязат прави. Хиляди пъти съм ви писал – американците могат да смятат.

Процес 7: Идеологическата борба. В Русия нещата са доста спокойни, ситуацията на фронта към момента е благоприятна, няма условия за масови безредици.

Проблемите са при украинците. Текущият етап тук е

Етап 1: Пропагандни опити да се неглижира работата на бахмутската месомелачка и грамадните украински загуби там. Руснаците се биели с лопати, загубите бели на 1 украинец – 5 руснака и тъй нататък. А месомелачката си работи – явно лопатите са страшно оръжие, а руските войници са като зомбита – ти го унищожаваш, то пак става. Ти го унищожаваш – то пак става.

Или пък цялата работа с лопатите и 5-те убити руски войници за всеки украински е поредната гола кука за нашите шараниерос, които след като не са и помирисвали казарма, няма как да знаят, че след като артилеристите прострелят един район, те вече само като погледнат, къде има украинско движение и знаят координатите за стрелба.

Следва

Етап 2: Украинската пропаганда започва да обяснява, защо бяха необходими огромните украински загуби в Бахмутската месомелачка, след като американският генерален щаб, тъй да го наречен, отдавна ги посъветва да се изтеглят, защото стоенето в Бахмут прахосва резервите необходими за пролетния юруш.

Тук виждаме разлика в интересите. Американците искат пролетен юруш за добро започване на кампанията за първичните избори за текущата администрация. За украинското ръководство обаче, удържането на Бахмут е идея-фикс и те са заложници на тая идея – падне ли Бахмут, пораженията върху моралната устойчивост на армията и обществото ще са големи.

Руснаците нямат против да продължат месомелачката в Бахмут. Градът е разрушен, отдавна е прострелян. Друго е да се биеш срещу неразрушени укрепления и непростралян артилерийски Славянск или Краматорск. Тия от Вагнер спряха да се оплакват, че нямат снаряди. Интересно, кой ли украински генерал ще го отнесе за огромните украински загуби при Бахмут?

Докато Бахмут се държи – никой. После – ще видим кой ще бъде набеден за виновник.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълната скръб продължава. Че и траур. Няма фина национална пропаганда. Оставена е да е лее украинската такава. А тя е пълна аматьорщина. Оставена е да се лее американската такава. Но тя е зя хора, които дори не знаят къде е Украина. Българинът е много по – осведомен, защото Украйна е под носа му.

И казва Витанов – оправете си пропагандата, гледайте реално на нещата. Няма – по телевизиите ни заливат с юнаци с блеснали очи, пророкуващи скорошна украинска победа. Иде кърваво лято с големи сражения и чудовищни загуби и от двата страни. Загубите на украинците ще са много по-големи, защото пак ще има юруш с политически цели срещу артилерийско превъзходство на противника.

Но вие не ме слушайте. Слушайте какво ви говорят ония с блесналите очи. Нали четете каквото ви пиша: вие ги слушайте тези с блесналите очи, но никога не забравяйте къде е червената линия на Витанов. А тя е – изпращане на български войничета на фронта. И тая линия е същата, каквато е била линията на цар Борис III.

Наблюдават се опити да се активира проукраинската пропаганда в България. Обаче почнаха антивоенни демострации. Ами ще почнат. Народът не иска да обеднява заради тази война и не иска да праща синовете си на фронта заради блесналите очички на шараниерос булгарикус, който се мята на голата кука на обявяваните всекидневни украински перемоги.

Тази война няма да свърши добре за Украйна. Отдавна и много пъти съм ви го написал. Правете си сметката, какво ще правите след войната, защото атовете ще се разберат, а магаретата пак ще ги наритат.

Забелязвате ли тоталната пропагандна некадърност? Отново 3 дена рев срещу паметника на Съветската армия в София. Резултат – никакъв. Пак. Предния път сложиха срещу него някаква статуйка, която била нещо друго, но за целта стана украинска майка.

Сега – още по голяма некадърност. „Херой“ чупи плоча. Казват, че „хероят“ дошъл от Германия. Ама там не смее да гъкне и да счупи плоча на някой от многобройните паметници на Съветската армия. Тотална, ама тотална пропагандна некадърност.

Разправя им Витанов – абе вземете и си оправете пропагандата, насреща му – бе-е-е-е-е. Хайде да видим, какъв цирк ще се измисли при следващия опит за пропагандно използване на този паметник. Предложение – да се докара булдозер да се пъне да го разрушава. Тъй де, трябна да има цирк за народа.

Зрелищи, зрелища трябва да има, като няма хлебец. А-а-а-а, а и да не забравяме класиката – като няма хляб, почвайте да ядете пасти. Чакаме коя Марийка ще се сети да го каже. Накоя Антоанетова ще да е.

Караме нататък

Политологията –(Ден 107)

Витанов брои 107 дни, в които ви разказва туй-онуй за политологията. На 106-тия ден, реотанът на някои юрдечета сработи и те изкрякаха, че Витанов вслючвал политически и икономически коментари, че да бил по-интересен. А, добро утро, юрдечета, 106 дни къде спахте. Едно кафенце, че да се досъбудите?

Продължаваме с грандиозната фигура на политическия лидер. Продържаваме да обсъждаме видовете политическо лидерство. Тактиката ни я знаете – тичаме по ъглите при съответния чичо или дядо и гледаме как изглаждат нещата от неговия ъгъл.

Днес тичаме към ъгъла, където е бай Тъкър – продавачът на хот-дози. Типичен практичен продавач, или пък не беше продавач, ама стар съм вече, забравям. Та като практичен продавач, Тъкър ни казва от своя ъгъл, че политическите лидери могат да се класифицират в зависимост от това, какви цели гонят. Имаме такива лидери:

1. Консервативни – целта която гонят е запазване на обществото в съвременния му вид

2. Реформатори – целта, която гонят е радикално преобразуване на обществото чрез широкомащабни изменения предимно на властовите структури

3. Революционни – целта, която гонят е да построят принципиално нова обществена система.

Бай Тъкър е опитен човек и той, намигвайки, ни казва, че целта е дума от женски род. Тъй е, казва Витанов и формулира за повдигане на настроението 2 броя закони

Закон на Витанов за силния пол и слабото бягане: Жените са силния пол. Мъже, ако искате да ви хванат, като ви гонят, не бягайте много.

Закон на Витанов за силния пол и неизбежността: Жените са силния пол. Като решат, ще ви стигнат, ще ви оправят и ще продължат.

Добре, повдигнах ви малко настроението. Сега да видим що за лидери има у нас по Тъкър.

Консервативни лидери много няма. Да се бориш да запазиш текущото положение си е направо самоубийство. Значи, намига бай Тъкър, у вас е пълно с реформатори и революционери. Брей, как се сети тоя – мисли Витанов. Лидери реформатори – колкото щеш. Ма като вземем властта, веднага ще намалим бюрокрацията, администрацията, властта ще почне да пърха около народа и до изпълнява желанията му. Нанай, приказват си бай Тъкър и Витанов, докато се пият бирата – властовите структури имат хомеостазис и се съпротивляват на изменения.

Не става то така, смига бай Тъкър и затова у вас реформатите пропадат. Що бе, бай Тъкър – чуди се Витанов. Ами не знаят, откъде да подхванат нещата – продължава да намига бай Тъкър. Ами лидерите революционери – почти хлипа от отчаяние Витаво. Те - подсмихва се бай Тъкър - са още по зле при вас. Що бе, бай Тъкър – сълзите напират в очите на Витанов. Щото – отговаря бай Тъкър мляскайки - целта е жена.

И като така, за да я хванеш, трябва да знаеш какво искаш, пък и тя да иска да я хванеш. Пък ваште революционери – продължава бай Тъкър – хабер си нямат какво нова искат да построят, на тях им дай да рушат. Тук революция, там революция и накрая – еволюция в посока на Авгиеви обори. А девойката Революция седи си мисли – абе какво да се занимавам с тия кютюци.

Трънал той да ме гони и тича в обратна посока на тая, в която се намирам аз. И ходи девойката да си търси други лидери, които барем да тичат в нейната посока.

Та така с бай Тъкър.

Хайде стига за днес. Утре – още.

Следва малко демография от книжката

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 63)

Още никой юрдек не се е сетил, че освен за политология ви разправям и за деографията. Ш-ш-ш-ш—ш-т, тихо, да не вземат да се усетят. Че кряканашкият делириум ще се разпростре и в тая посока.

... Животинските и човешките популации представляват агрегати от трансформатори на енергия и този факт трябва непременно да намери подходящ израз във всеки популационен анализ...

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка. Ама той там цитерай някой друг. Кого бе ни цитираш днес Витанов? Украинец, бе, украинец – Алфред Лотка. Бе какъв украинец и то бе Витанов, я му виж името. Това е класикът на американската демография и популационна динамика.

Абе не му гледайте името, я вижте, къде е роден. Е, къде е роден? И какво ни казва бай Лотка за успеха на енергийните трансформатори? Най, напред, казва бай Лотка, фактор за успеха е запасът от енергия на разположение на енергийния трансформатор. Демек, колко силен е човек – бУрбЪтЪ е решавала успеха в първобитните общества, апо късно силата е почнала да се определя от достъпа да енергийни ресурси – папо, парички да купиш папото и тъй нататък. Значи, слушаме бай Лотка и формулираме

Закон на Витанов: ако искаш да държиш енергийните трансформатори в подчинение, ограничавай достъпа им до енергийни ресуси

Как го казва другарят Сталин – дръж ги на гладно и на студено. Виждате ли сега – другарят Стаин добре е познавал идеите на Алфред Лотка, затуй е бил успешен революционер и реформатор. Диванните юрдечета наши не знаят нищо за Алфред Лотка. Затуй полагат морни тумбаци на диваните и чакат целта да ги стигне и да ги оправи.

Юрдечета мои, питайте вашта мама да ви каже, че жените не са толкава глупави за да се занимават с мъже, с които ще загубят тонове време без никаква полза.

Второ, казва ни бай Лотка – успехът на енергийния трансформатор зависи от поведенческия му план – тоест от пропорциите, в които той изразходва енергията си за постигане на едно или друго.

Ето – другарят Сталин е имал правилна стратегия – правилно е разпределил пропорциите на енергията си – първо овладял партийния апарат, посе държавния апарат и накая подрязъл мераците (ама буквално) на конкурентните енергийни трансформатори. Да формулираме

Закон на Витанов: Основата на успеха на енергийния трансформатор е в концентрацията на енергията му за постигане на значими цели

Следствие: Грешката на българското юрдече е че концентрира енергията си в рупане на чипс по дивана, омирисване на въздуха в стаята с газове собствено производство и крякане па загубени каузи.

Юрдечета мои, намерете някою жена, която да ви оправи, докато е време. Иначе ще станете дърти юрдеци и жените дори и във фурната няма да искат да ви сложат.

И накрая, казва бай Лотка, успехът на енергийния трансформатор зависи от стапента му на експертност в различните активности на неговия поведенчески план.

У-ха-а-а. Гледаме – другарят Сталин е бил голям експерт. Така си е реализирал поведенческия план, че и днес света трепери от него. Наште диванни юрдечета? Ко-о-о-о, поведенчески план ли? Това ще рече – крякане па цял ден. Експерти сме, бе Витанов, експерти сме! Я как хубаво крякаме? Тъй, де, ама то поведенческия план трябва да има и смисъл.

Като няма, оставаме на голо крякяне, докато ни забележи някой по-интелигентен енергиен трансформатор и почне да използва крякането ни. Кой е тоя енергиен трансформатор. Витанов ли? Не-е-е-е, бе, нали сме в света на басните и има крякане на юрдеци. Значе успешният енергиен трансформатор е някое друго животинче – я кравичка, я козичка, я нещо друго.

Ама карай да върви. Важното е енергията на енергийните трансформатори да се изразходва. Че ако се натрупа, следващата

Закон на Витанов: Натрупването на енергията на енергийните трансформатори може да превърне еволюцията в революция.

Тъй, де, смига украинецът бай Лотка продължава да обсъжда математическата демография със зловещия професор Витанов.

Стига за днес. Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далече от вас.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук