Математикът проф. Николай Витанов направи кратък анализ на ситуацията с политиката, военните действия и коронавируса към днешна дата.

Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

Кратка информация за политиката и войната за 09 януари 2024 г.

Не лъжи народа, казал е Бисмарк. Казвай му истината. Бисмарк добре е знаел, че като почнеш да лъжеш народа, спиране няма. Една лъжа води друга след себе си и тъй, достопочтени уж господа и дами така се оплитат в лъжи, че почват да стават смешни. И друго е знаел Бисмарк. Лъжата е средство, което може да се използва само от изключително опитни хора, а такива са изключително малко.

Трябва да знаеш как да пуснеш лъжливата новина, трябва да знаеш как да я разпространяваш, трябва да можеш а я маскираш на истинска. Иначе бързо ставаш за смях. Кажете ми, не е ли прав Бисмарк? Вземете уж достопочтените наши политици.

Оплели са се до ушите в лъжи и няма спиране. Лъжат, лъжат, лъжат, лъжат, сутрин лъжат, на обед лъжат и вечер пак лъжат. Просто пуснете телевизора и го понаблюдавайте. Както отдавна съм ви писал – пълна аматьорщина.

А защо ви лъжат? Много просто – прикриват това, че ви продават и предават интересите ви всеки ден. Прикриват, докато се изхлузят на някое постче в чужбина. Или просто се изхлузят в чужбина, след като се прецени, че тук вече са силно компрометирани. Следващата серия от кукленото шоу, която ще има да гледате е: Изхлузването на националните предатели. Ротация ,евроизбори – идат удобни поводи за изхлузване.

Караме нататък

И така, какво ни е нагласил дядо Маркс за днес?

Карл Маркс (ден 21)

…. Историята се повтаря. Първо като трагедия. После като фарс.....

Я да видим сега, дали е така. Едно време имаше нещо, наречено тройна коалиция. Сега, след 20-на години, имаме какво? Имаме повторение на историята като трагедия – казва ни Маркс. И е прав. Беше ли направено национално предателство с промените в конституцията? И още как – набутано беше там двойното гражданство.

Същността – тотална некадърност, явяваща се като мазна баничка дори и не помисли, че някой ден тая работа може да се обърне и срещу шкембепльоскащата групичка индивиди, като им бъде натресен някой например с двойно гражданство, едното от което е руско, да ги управлява.

Ама лесна работа – тогава те ще шкембепльоскат и ще прославят Русия, колко му е. Продажникът си е продажник. Трагедия за народа? Ама народа, кучета го яли. Важно е да има в копанката. Професията еничар е доста разпространена па нашите земи от доста време.

Караме нататък. Въздушно-капковият Шенген. Трагедия, казва Маркс. Прав е. И гледайте какво става – лъжем, лъжем, лъжем, лъжем. Ама нямало да има мигратни, ама лъжа било! Че като е лъжа, що променяте законите за мигрантите? Подготвя се поредното национално предателство.

Помнете ми думите – действа се урболешката и така ще се появят компактни групи мигранти, КОИТО НЯМА ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ. Да не крякате после – ама никой не ни каза! Каза ви го и то ви го каза същия, дето още през 2005 година предупреди за мигрантските потоци от 2015 година.

ПОЛИТИКАТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА МИГРАНТИТЕ Е ТЪПА. Това ще свърши като трагедия. Добре го запомнете. И си отбелязвайте, кой води тъпата политика по отношение на мигрантите. Не се прави така. Но върви обяснвай на едни, чиито носове орат земята, а с топките им знаете какво става. Те ще продават и предават националните интереси и ще лъжат народа. Това е трагедията и Маркс е напълно прав. И вече не е тъжно. Трагично е. Накрая ще кажат – ама всички бяхме в кюпа.

А, не-е-е-е, аз не съм във вашия кюп. Аз не съм наведен и не викам Йе-е-е-с, сър, на която и да е тъпотия относно мигрантите, която идва от Брюксел. Защото, добре знам, докъде ще доведат брюкселските миграционни тъпотии и йессърщината на българските продажни еничари. България ще де превърне в миграционна клоака. Помнете ми думата. Не се прави така – казва Витанов. Наведени еничари с носове, орящи земята, продават и предават България. Изправете се, бе – казва им Витанов.

Мълчание – продължават носовете им да орат земята. Причината е проста. Погледнете какво става с топките им и всичко ще ви стане ясно.

И да очакваме ли това да се промени? Не, разбира се. Икономическата база влияе силно върху социалните процеси. Докато няма промени в икономическата база, ще имате управляващи, който ще са хванати за топките, които ще са наведени, а носовете им ще орат земята. Които ще ви продават и предават и ще викат Йес, сър, йе-е-е-ес! На всяка команда отвън.

Покрай тях ще гледате пинчер-бауцариат, наричащ се интелигенция, който ще облайва във всяка зададена му отвън посока. И дори линията на облайване да излезе грешна, пинчер-бауцариата ще продължава да облайва, защото няма команда да спре.

Нали ги гледате, милите мамини, всяка сутрин по телевизията и като се почне, та от сутрин до вечер. Това е трагедия. Която ще се превърне във фарс, ако изведнъж господаринът пак се смени и се получи команда да се облайва бившия господарин. Тотален фалит на тъй наречените интелигенти, това е положението. И то трябва да се вижда безмилостно добре – само тогава може да се излезе от ситуацията.

Маркс е интересен, нали така. Не случайно доста го изучават на Запад.

Напред, към войните. Най – напред, войната в Газа. Израел затъна в операцията по прочистване на Газа, но това се и очакваше. Израелските военни плановици са опитни и са разработвали точно този сценарий – дълга война в руините на Газа с цел максимално отслабване на Хамас.

От гледна точка на израелската армия, те си имат работа с цяла мрежа, подкрепяна от Иран и тази мрежа включва Хамас, Хизбула и други организации. От тази гледна точка, е логично да са наблюдава експанзия на военните действия по посока на Ливан. Вчера в Ливан бе убит високопоставен командир от Хизбула.

В допълнение Хамас е все още активен не само в Газа, но и на западния бряг на река Йордан. Така, че предположенията на израелските военни аналитици за наличие на мрежа, са верни. Оттук нататък може да очакваме следното: удари на мрежата срещу Израел – да не забравяме, че Хамас и Хизбула имат ракети с далекобойност от 100 и повече километри и някои от тези ракети ще пробиват израелската противовъздушна отбрана – чисто статистически няма 100% ефективна противовъздушна отбрана.

Израелската армия ще продължи с прочистването на Газа – това ще е много бавен процес, за да няма много жертви от страна на израелската армия. Но ще коства страшно много оръжия и боеприпаси които няма да отидат за Украйна. Освен това, се очакват горещи дни и в Ливан с другата част от мрежата – Хизбула. Там може да пламне голяма война, затова САЩ натискат арабските страни из района с цел да намалят вероятността от такава.

Антиамериканските настроения ще се увеличават. Американският самолетоносач не можа да уплаши хусите и се изнесе. Само това остава – продупчен от допотопна ракета американски самолетоносач, показван по телевизиите. Това ще е чудовищен удар по американския авторитет. Правилно се изнесе самолетоносачът оттам. Хусите обаче блокираха транспорта през Суецкия канал. Както виждате, ситуацията се нагорещява. Проблемът е, че е относително близо до нас.

А както вече разбрахте, по обективни причини у нас управляват хванати за топките орящи с носове в земята юнаци, имащи се за велики водачи. И им подбауцва интелигенция, за която истинността на линията на подбауцване няма значение – важното е в копанката да има. При това положение, нищо добро не ни чака.

Та така, ситуацията с тая война е закучена насред нищото. Очаквана военна победа за Израел с неяснота какво ще се прави след това.

А у нас какво става? Услужливи пинчер-бауцари бауцат от сутрин до вечер успоредно на официалната линия. Която е толкова сбъркана, че се налага дори анализите на Витанов за войната да се отрязват, че да не се вижда голотата на ума на пинчер-бауцарите. Нали така,

Пенчер-бауцарите са умствено голи. Те виждат, че бауцат в подкрепа на грешна линия. Но продължават да бауцат. Както е казал Маркс, при повечето от тях битието (перспективите за пълненето на копанката) определя съзнанието. При останалите от тях е доста по-весело – при тях първо питието определя съзнанието, а после и битието (копанката) определя съзнанието.

Стига толкова по тоз въпрос.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

както видяхте, Ковида не ви развали празниците. Което ви беше прогнозирано дълго време, преди да дойдат самите празници. Какво е настоящото положение?

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 532 дни.

17 месеца са 518 дни. Над 17 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 18 месеца са 549 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 635 дни. 20 месеца са 609 дни. 21 месеца са 640 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Знаете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая. Такова нещо не се очаква до средата на януари, така , че спокойно. Просто се пазете, доколкото е възможно.

Питате какво ще става след средата на месеца. Няма страшно, просто прогнозата е за две седмици напред. Програмите, които правят по-дългосрочните прогнози са спрени. Все пак, не се занимавам официално с това, имам си и друга работа. Гледайте броячите. Не са спрели да въртят нали.

Ако се появи такава опасност, ще бъдете информирани навреме. А в средата на януари ще дойде прогнозата за следващите 2 седмици.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас. А като гледате как въртят броячите и докъде са стигнали, можете да сте сигурни, че един ден ще се появи и Хари Селдън. Може да е след 1000 години, но ще се появи. Развитието на обществото може да се предсказва математически.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук