Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на събитията от българската политическа сцена, както и разкри какво се случва на фронта между Русия и Украйна.

"Българската политика. Кукленото шоу. Невежеството е сила!

Обаче е сила, защото зад кулисите са го навели го лашкат в отговаряща на интересите им посока.

Докато ме нямаше, нещата си се развиваха поред прогнозите. Поредното падане на глави – в БДЖ. Никакво учудване, прогнозирано е отдавна.

Политици на море – тия и на плаж не могат да идат, без да вършат глупости. Но какво се чудите, специално са подбрани за Кукленото шоу.

Капут и тъпак: Петков забърка нов скандал на плажа "Корал"

Руснаците правят военни маневри на 40 километра от Бургас. Жалки опити за бауц, бауц изпод дивана. Кукленото шоу, подплатено с величие на армията.

Да се чудите ли? Не – докъде си мислите, че ще докарат куклите армията. Че нали, ако има армия, може да им спретне преврат и да ги изрине от сцената.

И тай нататък. Както ви обещах, ще поразнищим явлението, че наведените субпасинарите нашенски жълтопаветни вече не са част от народа - тия са субстрат, готов да бъде лашкан накъдето желаят навеждащите векторите.

Плющят шкембетата по паветата, а става все по-лошо. Защо ли? Просто е – субстрата осъществява чужди интереси за собствена сметка срещу паничка боб.

Тия от субстрата вече са безродници и продажници. Мънкат, че ги е срам, че са българи – безродници значи. Продават всеки ден националния интерес – значи са и продажници и всичко си е точно. Както го казва науката – точна така си е.

И всеки ден ще има една характерна думичка. Днешната характерна думичка е – комплементарност. Иначе казано – системата свой-чужд. Има една приказка, че краставите магарета се намират през девет баира. Защо? Защото са комплементарни – от една порода са.

Планктонът се събира с планктон, а шкембепльоскачът се събира с други шкембепльоскачи. И като се събират такива, почват да търсят комплементарни на тях из мрежите на властта. Като намерят, сдушават се и почват да отстраняват некомплементарните, тоест такива, които не са като тях.

Пример – комплементарни двуличници – колкото щеш в българската политика. От всички партии, гледате каква дружинка за куклено шоу са заформили навсякъде из властовите мрежи. Който не е като тях, го отстраняват. Пример – Веждито.

И какво сета – оплюхме Веждито, на коляно вкарахме „интимна връзка“ в Наказателния кодекс. И-и-и-ии? Оправиха ли се нещата? Ами, ами, „Оправил“ законите Илия, пече се сега по бански и гледа – пак в тия. А до него – комплементарници като него.

Друг пример за комплементарност – крякащите за привилегии малцинства. Не за права – за привилегии. Комплементарни са, докато има боб в паничката. Като няма боб, няма да са комплементарни, ще почне да ги е срам от себе си, това им е програмирано.

И ще се появят като нова група комплементарници – ще крякат по улицата, как ги е срам от себе си, как ги е срам, че са българи, как ги е срам от това, как ги е срам от онова. Дай му паничката с боб – веднага спира а се срамува и почва да яде.

Комплементарност, определяна от паничката с боб. Утре като им кажеш, за паничката боб 30 пъти ще пльоснат шкембетата по паветата. Комплементарност, дами и господа, комплементарност.

Кукленото шоу. Субстрат с тежки комплекси, жестоки екзистенциални проблеми. Рухва на павето от кеф, като го лъжеш, че е умен и красив, кряка до небето, когато му кажеш истината за него.

Жалка работа. Но както ви е прогнозирано: Кукленото шоу, дами и господа. Гледайте куклите и най-вече, кой дърпа конците им.

Да видим сега войната.

Войната е мир!

Никакво спиране на войната. Пушечно месо има още за цяла година, след година ще почне силно да се усеща недостиг, а ако искаме да го превърнем всичкото на кайма, има още за три години при тия темпове на унищожение.

Вчера четох един анализ. Според него, в Украйна са останали около 20 милиона души (малко повече според моите оценки) от които обаче 10 милиона са пенсионери.

И тъй нататък, смятат хората и излиза, че мобилизационния потенциал е около 2 милиона души (малко повече според мен). 750 000 вече ги няма, това са 36-37% (33% според моя анализ). Ами горе – долу, едно и също излиза. Колкото и шараните да се мятат по куките и да крякат.

Да видим какво става по фронтовете. Какво се очаква за дните от 12 август до 4 септември според Витанов?

За 22-та дни на тази прогноза се очакват следните украински загубите

безвъзвратни загуби в жива сила – 12 100 (убити и тежко ранени)

загубени танкове - 65

загубени оръдия – 85

загубени бронирани машини – 200

Очаквани загуби на руснаците – 3 ПЪТИ ПО-МАЛКИ В ТЕХНИКА И 5 ПЪТИ ПО-МАЛКИ В ЖИВА СИЛА

Очаква се още

1. Продължаващ гърмеж на системата „Таракан“.

2. Продължаващ запек на юруша

3. Продължаваща нескопосана пропаганда за успехи на украинската армия.

Така-а-а. Имаме преизпълнение за броя на безвъзвратните загуби на украинската армия, както и преизпълнение за загубите в техника. Системата „Таракан“ си гърми, юрушът е в запек, пропагандата е нескопосана, колкото щете. Значи, всичко е според прогнозата и Витанов правилно ви каза, че като го няма няколко дни, нищо няма да се промени.

Руските кораби правят учения със стрелби в българската икономическа зона на 40 километра от Бургас, аха-аха ще влезнат и в териториалните води. Облайващите тиранозавъра бауцари сега скимтят жално и са се изпокрили.

Я да припомним какво им говореше Витанов. Витанов говореше – туй, което ви капе на главата бауцари, не е дъжд, а слюнка, а 14 метровата сянка, дето се е надвесила над вас, не е на бор. Бауц, бауц, ба-у-у-у-у-ц, ние ще облайваме, щото такава команда ние дадена, а нашите вектори са наведени, което значи, че никаква интелигентна политика не може да се води. Каквото каже господарят – той държи синджира, той сипва в паничката.

Жалка работа, какво да ви кажа. Даже и смешно не е. И жалка ще остане тази работа.

Говореше ли Витанов, че трябва по-интелигентна политика? Говореше. Какво имаше насреща? Бауц, бауц, бауц, бау-у-ууц. Ами бауцането води до седене на члена пети и до жално скимтене. А тиранозавърат ще се махне от българската икономическа зона, когато реши.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 388 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 491 дни. 16 месеца са 485 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия.

Между другото 17 месеца са 516 дни. Тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас", написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук