Още преди няколко месеца Цецка Цачева бе едно от спряганите имена. В нашите изследвания тя излиза с 16 на 100 доверие.Тя няма особено добър личен рейтинг. Това заяви социологът Първан Симеонов в ефира на Нова телевизия
"Абсолютно вярно е, че парламентът е една от институциите с най-малко доверие. Личи, че ГЕРБ е калкулирал рисковете. Първо - лявото е силно разцепено. Каракачанов е много сериозен конкурент на социалистите. Има и един антисистемен играч, който е Марешки. До тук си личи, че пътят на Цецка Цачева е разчистен", смята Първан Симеонов.

"ГЕРБ иска да влезе с летящ старт. Цели се да се възпроизведе партийната логика. Много е важно каква ще е разликата в първи тур. Рано е за прогнози все пак. Гласовете, които ДПС държи, ще са изключително важни. Ако е вярно, че Орешарски е удобен за тях вариант, това е много добре за ГЕРБ. Факт е, че Орешарски е и опасност за БСП. Както и да го гледаме, не знам дали ще можем да съберем на втори тур гласове само анти ГЕРБ от конкурентите. Ще има патриоти и реформатори, които да подкрепят ГЕРБ", заяви Симеонов..

"Цецка Цачева не е най-вдъхновяващата личност за Реформаторите. Борисов изплаши леко хората, на които не им се ходи на нови избори, в същото време каза нещо много логично "Ако загубим изборите, ще подам оставка". Струва ми се, че Борисов дава възможност на БСП да даде достоен резултат. Той си дава сметка, че може след време левицата да му е нужна, а и за споделяне на отговорността", каза той.

"Премиерът си е мислел доста пъти, че ще му е много лесно да се разбере с БСП, отколкото с всички тези реформатори, това в кръга на шегата", заяви Първан Симеонов.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ  КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА КАНДИДАТА НА ГЕРБ ЗА ПРЕЗИДЕНТ